Αφού τα Χριστούγεννα πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο, είναι ίσως η ιδανική εποχή, να αρχίσουμε σιγά σιγά να φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια. Η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη και αυτό θα βοηθήσει και εκείνους που θέλουν να προσέξουν την διατροφή τους και να μην ξεφύγουν τόσο πολύ την περίοδο των γιορτών, αλλά και εκείνους που απλά θέλουν να τρώνε πιο υγιεινά, ακόμα και όταν τρώνε ένα γλυκό. Είναι μία συνταγή, που είμαστε σίγουροι ότι θα αγαπήσετε, αφού μπορεί να μην έχει ίχνος ζάχαρης ή γλυκαντικού, αλλά παρόλα αυτά, δεν στερείται καθόλου την γλύκα της. Περιέχει μπανάνα και αυτό προσφέρει μια ιδιαίτερη, πανάλαφρη γεύση.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε, είναι:
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. Μέλι
- 1 μπανάνα
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
- 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Οδηγίες παρασκευής:
- Λιώνουμε σε ένα πιάτο την μπανάνα.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ η αλλιώς τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν σε ζύμη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια, βγάζουμε την ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ψηλό φύλλο ώστε μετά με διάφορα χριστουγεννιάτικα κουπατ, να κάνουμε τα επιθυμητά σχέδια. Ίσως να χρειαστεί και άλλο αλεύρι στο πλάσιμο μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στο χέρι. Μην το φοβηθείτε και προσθέστε όσο χρειαστεί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα για 10-12 λεπτά.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τέλος, αν θέλουμε να προσθέσουμε και μία αμαρτωλή τσαχπινιά από πάνω, μπορούμε να κάνουμε σχέδια με σοκολάτα που έχουμε λιώσει προηγουμένως σε μπεν μαρί, ή να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη. Αν όμως θέλουμε να κρατήσουμε τα μπισκότα μας αυστηρά υγιεινά, τα αφήνουμε απλώς να κρυώσουν και ύστερα απολαμβάνουμε χωρίς καθόλου, μα καθόλου τύψεις!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!