Συστατικά:
– 1/2 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου
– 150 γρ μανιτάρια (κοινά) μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
– 60 ml νερό (1/4 φλιτζάνι)
– 125 ml ελαιόλαδο (1/2 φλιτζάνι)
– 250 ml λευκό κρασί (1 φλιτζάνι)
– 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη , ψιλοκομμένο (ή 1-2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο)
– 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, απαλή γεύση
– 200 ml κρέμα γάλακτος (τουλάχιστον 30% λιπαρά)
– 1/3 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
– αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία:
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το στήθος κοτόπουλου στη μέση, κατά μήκος. Έτσι, θα έχετε φέτες πάχους 1-2 εκατοστών, οι οποίες μαγειρεύονται πιο γρήγορα. Στη συνέχεια, κόψτε κάθε φέτα σε 5-6 κομμάτια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το νερό και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο. Μόλις το κοτόπουλο αρχίσει να ασπρίζει, γυρίζουμε τα κομμάτια από την άλλη πλευρά. Όταν εξατμιστεί όλο το νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια.
- Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και προσθέτουμε τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν τελείως το κρασί. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κρέμα. Μαγειρέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε άλλη μια φορά και σερβίρουμε με λίγο ρύζι στο πλάι. Καλή σας απόλαυση!
Αυτό το πιάτο σερβίρεται ιδανικά με ρύζι στο πλάι ή/και μια φέτα φρεσκοψημένο ψωμί, για να σκουπίσετε το πιάτο από όλη τη νόστιμη κρεμώδη σάλτσα! Μπορείτε επίσης να σερβίρετε μια ωραία πράσινη σαλάτα μαζί του. Αν, ωστόσο, δεν φοβάστε τους υδατάνθρακες, το σερβίρισμα με ελληνικές πατάτες φούρνου με λεμόνι-σκόρδο είναι ο ιδανικός συνδυασμός!