Διατροφή

Χοιρινό στο τηγάνι με πιπεριές και φέτα

Χοιρινό στο τηγάνι με πιπεριές και φέτα
Χοιρινό τηγανητό με πιπεριές και φέτα είναι ένα νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή πιάτο που συνδυάζει τις αλμυρές γεύσεις του χοιρινού με τη γλύκα της πιπεριάς και τη νοστιμιά της φέτας.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Χοιρινό τηγανητό με πιπεριές και φέτα είναι ένα νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή πιάτο που συνδυάζει τις αλμυρές γεύσεις του χοιρινού με τη γλύκα της πιπεριάς και τη νοστιμιά της φέτας. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα ή ένα μπάρμπεκιου το Σαββατοκύριακο.


Συστατικά:

  • 1 κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινες, κίτρινες ή πορτοκαλί πιπεριές για πιο γλυκιά γεύση)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
  • Ελαιόλαδο για μαγείρεμα

 

Οδηγίες:

  1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέστε τις λωρίδες χοιρινού και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 5-7 λεπτά. Βγάζουμε το χοιρινό από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν χρειάζεται και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες. Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.
  3. Προσθέστε τις πιπεριές στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς.
  4. Προσθέστε την πάπρικα, το κύμινο, το τσίλι σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά για να καλύψουν τα λαχανικά.
  5. Επιστρέψτε το χοιρινό στο τηγάνι και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά να ζεσταθεί το χοιρινό.
  6. Πασπαλίζουμε με την θρυμματισμένη φέτα πάνω από το χοιρινό και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
  7. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πασπαλίζουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα.
  8. Σερβίρετε το χοιρινό τηγάνι με πιπεριές και φέτα ζεστό, με ρύζι, κινόα ή μια συνοδευτική σαλάτα.

Αυτή η συνταγή με χοιρινό τηγάνι με πιπεριές και φέτα είναι βέβαιο ότι θα γίνει μεγάλη επιτυχία με την οικογένεια και τους φίλους σας. Ο συνδυασμός από τρυφερό χοιρινό, γλυκοπίπερο και πικάντικη φέτα είναι απλά ακαταμάχητος. Είτε ψάχνετε για ένα γρήγορο γεύμα  είτε ένα πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, αυτή η συνταγή είναι νικητής.