Διατροφή

Χοιρινό δαμάσκηνα: Υπέροχη συνταγή με χοιρινό και δαμάσκηνα

Χοιρινό δαμάσκηνα: Υπέροχη συνταγή με χοιρινό και δαμάσκηνα
Χοιρινό δαμάσκηνο: Μια απολαυστική συνταγή χοιρινού κρέατος που συνδυάζει αλμυρές και γλυκές γεύσεις είναι το χοιρινό φιλέτο με σάλτσα δαμάσκηνου.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Μια απολαυστική συνταγή χοιρινού κρέατος που συνδυάζει αλμυρές και γλυκές γεύσεις είναι το χοιρινό φιλέτο με σάλτσα δαμάσκηνου. Αυτό το πιάτο παντρεύει τη χυμώδη του τρυφερού χοιρινού κρέατος με την αφράτη γεύση των δαμάσκηνων, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων που γοητεύει τον ουρανίσκο. Τα συστατικά του είναι εύκολα και η παρασκευή του σχετικά γρήγορη.


Συστατικά

  • 1 χοιρινό φιλέτο (περίπου 1-1,5 λίβρα)
  • 4-5 ώριμα δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C. Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό φιλέτο από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε το χοιρινό φιλέτο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε το χοιρινό για 15-20 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 63°C για μέτρια προετοιμασία. Βγάζουμε το χοιρινό από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες. Όσο ψήνεται το χοιρινό, ετοιμάζουμε τη σάλτσα δαμάσκηνου. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το βαλσάμικο ξύδι, το μέλι και τη μουστάρδα Dijon. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε τη σάλτσα δαμάσκηνου για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.

Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το καρύκευμα με αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Μόλις ξεκουραστεί το χοιρινό, κόψτε το σε μενταγιόν και σερβίρετε με μια γενναιόδωρη σάλτσα δαμάσκηνου. Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο αν θέλουμε. Σερβίρετε το χοιρινό φιλέτο με σάλτσα δαμάσκηνου μαζί με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά, όπως ψητά λαχανικά ή πουρέ πατάτας, για ένα νόστιμο και κομψό γεύμα. Αυτή η συνταγή χοιρινού φιλέτου με σάλτσα δαμάσκηνου είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με τον γευστικό συνδυασμό τρυφερού χοιρινού κρέατος και σάλτσας γλυκιάς τάρτας δαμάσκηνου. Απολαύστε τη γαστρονομική απόλαυση!