Διατροφή

Χειμώνας σέλινο: Βελουτέ σούπα με σέλινο, πατάτα και μπέικον

Χειμώνας σέλινο: Βελουτέ σούπα με σέλινο, πατάτα και μπέικον
Χειμώνας σέλινο: Αυτή η κρεμώδης σούπα με σέλινο και πατάτα είναι ένα ανακουφιστικό και θρεπτικό πιάτο που γιορτάζει το συχνά υποτιμημένο σέλινο. Ο συνδυασμός της ήπιας γήινης υφής του σέλινου και της κρεμώδης πατάτας δημιουργεί μια βελούδινη βάση σούπας

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αυτή η κρεμώδης σούπα με σέλινο και πατάτα είναι ένα ανακουφιστικό και θρεπτικό πιάτο που γιορτάζει το συχνά υποτιμημένο σέλινο. Ο συνδυασμός της ήπιας γήινης υφής του σέλινου και της κρεμώδης πατάτας δημιουργεί μια βελούδινη βάση σούπας. Η προσθήκη τραγανού μπέικον προσφέρει μια απολαυστική αντίθεση στην υφή και ένα αλμυρό στοιχείο που συμπληρώνει τη διακριτική γλυκύτητα του σέλινου. Με μια νότα σκόρδου και τον πλούτο του βουτύρου, αυτή η σούπα είναι μια χορταστική και γευστική επιλογή, ιδανική για ένα ζεστό μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.


Συστατικά:

  • 4 φλιτζάνια σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 4 φέτες μπέικον, ψημένες και θρυμματισμένες (για γαρνίρισμα)
  • Φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (για γαρνίρισμα)

Οδηγίες:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο, σοτάροντας μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν. Προσθέστε το σέλινο και τις πατάτες στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας να ενωθούν με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίξτε μέσα το ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου, φροντίζοντας τα λαχανικά να είναι πλήρως βυθισμένα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να κάνετε πουρέ τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Εναλλακτικά, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπλέντερ σε δόσεις και ανακατεύετε μέχρι να γίνει κρέμα. Επιστρέψτε την ανάμεικτη σούπα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε το γάλα. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας. Σιγοβράζουμε για άλλα 5-7 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις. Ρίξτε την κρεμώδη σούπα σέλινου και πατάτας σε μπολ. Γαρνίρετε κάθε μερίδα με τραγανά θρυμματισμένα μπέικον και ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, συνοδευόμενη με ψωμί κρούστας ή κράκερ για ένα χορταστικό γεύμα.