Είναι σχεδόν καλοκαίρι, και σύντομα όλα θα ανθίσουν. Πολλά υγιή βότανα, φρούτα και άλλα φυλλώματα μαζεύονται και χρησιμοποιούνται για μαγείρεμα, αλλά τι γίνεται με τη χρήση αυτών των οργανικών υλικών για την παρασκευή ποτών; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για τα δημοφιλή βοτανικά ποτά και εάν προσφέρουν σημαντικά διατροφικά οφέλη. Το βοτανικό ποτό είναι ένας γενικός όρος για όλα τα ποτά που είναι αρωματισμένα με φυσικά συστατικά όπως μπαχαρικά, βότανα, φυτά και λουλούδια. Πολλά από αυτά τα συστατικά έχουν οφέλη για την υγεία και η κατανάλωση τους μπορεί επίσης να είναι ευεργετική, αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα για την υποστήριξη των ισχυρισμών υγείας που σχετίζονται με αυτά τα προϊόντα.
Μείνετε ενυδατωμένοι
Ένα βοτανικό ρόφημα μπορεί να αρέσει σε άτομα που θέλουν να παραμείνουν ενυδατωμένοι αλλά δεν απολαμβάνουν να πίνουν καθαρό νερό. Αυτές οι επιλογές είναι αρωματισμένες με φυσικά συστατικά και μπορεί να έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ραφιναρισμένη ζάχαρη σε σύγκριση με τις σόδες και τους εμφιαλωμένους χυμούς, κάτι που θα τις καθιστούσε μια πιο υγιεινή εναλλακτική.
Μειώστε την πρόσληψη ζαχαρούχων ποτών
Η εύρεση τρόπων για να μειώσετε την πρόσληψη ροφημάτων με ζάχαρη είναι σημαντική για τη μακροπρόθεσμη υγεία σας. Μια έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που πίνουν τακτικά αναψυκτικό είναι πιο πιθανό να καταναλώνουν υπερβολικές θερμίδες, με αποτέλεσμα ανεπιθύμητη αύξηση βάρους και αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.
Μπορείτε να αγοράσετε προκατασκευασμένα βοτανικά ροφήματα ή να φτιάξετε εύκολα τα δικά σας στο σπίτι βουτώντας βότανα, μπαχαρικά και άλλα οργανικά υλικά. Αυτός είναι ένας φθηνός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα νόστιμο ρόφημα που ικανοποιεί πλήρως τις γευστικές σας προτιμήσεις. Τους χειμερινούς μήνες, μπορείτε να πιείτε αυτά τα ροφήματα ζεστά, ή το καλοκαίρι, μπορείτε να προσθέσετε πάγο για μια παγωμένη εκδοχή.
Τσάι
Το τσάι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βοτανικά ποτά που καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές γεύσεις και ποικιλίες που σερβίρονται σε όλο τον κόσμο. Οι συνήθεις τύποι τσαγιού περιλαμβάνουν μαύρο, πράσινο και λευκό τσάι. Για να φτιάξετε αυτό το βοτανικό ρόφημα, θα πρέπει να βάλετε τα αποξηραμένα φύλλα και τα άνθη σε βραστό νερό. Ακολουθήστε τις οδηγίες και κατεβείτε απότομα για το σωστό χρονικό διάστημα. Δοκιμάστε το τσάι σας πριν προσθέσετε οποιοδήποτε γάλα ή γλυκαντικούς παράγοντες – προσπαθήστε να ξεχωρίσετε τις διαφορετικές γεύσεις από τα βοτανικά στοιχεία.
Κομπούχα
Η Kombucha είναι ένα ρόφημα τσαγιού που έχει υποστεί ζύμωση που καταναλώνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ένα υποπροϊόν της ζύμωσης είναι η ανάπτυξη αποικιών βακτηρίων που ονομάζονται προβιοτικά. Αυτοί οι μικροοργανισμοί βοηθούν στη θρέψη του εντέρου σας και στη διατήρηση της υγείας του πεπτικού σας συστήματος. Τα ροφήματα Kombucha προσφέρουν μικρές ποσότητες βακτηρίων και για καλύτερα αποτελέσματα για την υγεία του εντέρου, θα πρέπει επίσης να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και ολόκληρα τρόφιμα.
Πολλά προϊόντα kombucha είναι αρωματισμένα με φυσικά βοτανικά συστατικά, όπως τριαντάφυλλο, πορτοκάλι, μάνγκο, χλωροφύλλη και μέντα. Μερικά από αυτά τα συστατικά μπορεί να προσθέτουν ίχνη αντιοξειδωτικών στο ρόφημα, όπως η βιταμίνη C, αλλά ο συνολικός αντίκτυπος της κομπούχα στην υγεία δεν είναι σημαντικός.
Μη αλκοολούχα βοτανικά υποκατάστατα
Πολλά είδη αλκοόλ αποστάζονται από φυτικά προϊόντα. Για παράδειγμα, τα μούρα αρκεύθου χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τζιν και διάφορα λουλούδια, όπως ο ιβίσκος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εμποτίσουν τη γεύση στη βότκα. Αν και το αλκοόλ είναι βασικό σε όλο τον κόσμο, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ δεν συνιστάται για την υγεία σας. Είναι γνωστό καρκινογόνο και μπορεί να βλάψει σοβαρά το συκώτι σας. Οι μη αλκοολούχες βοτανικές υποκαταστάσεις είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα ποτά. Συσκευάζουν έντονες γεύσεις χωρίς να περιέχουν αλκοόλ.
Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα βοτανικό μοκτέιλ (ένα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ) στο σπίτι. Δημιουργήστε ένα έγχυμα εσπεριδοειδών ανακατεύοντας ξύσμα λεμονιού, χυμό λεμονιού, ξύσμα γκρέιπφρουτ, χυμό γκρέιπφρουτ, αποξηραμένα μούρα αρκεύθου και ένα κομμένο κοτσάνι λεμονόχορτου σε ένα σφραγισμένο δοχείο όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα στραγγίστε το έγχυμά σας και σερβίρετε σε ένα παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ. ρίξτε από πάνω ανθρακούχο νερό και απολαύστε. Αυτή η επιλογή είναι πολύ υψηλή σε βιταμίνη C και χαμηλή σε ζάχαρη, που είναι και οι δύο φιλικές προς το συκώτι επιλογές.
Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτά τα προϊόντα είναι ασφαλή για κατανάλωση και διασκεδαστικά η δοκιμή. Μια δίαιτα υψηλής ποιότητας δίνει έμφαση στη διατροφή και την απόλαυση στο φαγητό σας. Η προσθήκη βοτανικών ροφημάτων στο μενού σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την ποικιλία και να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε ενυδατωμένοι. Προκαλέστε τον εαυτό σας αυτό το καλοκαίρι να δοκιμάσετε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους γευστικούς συνδυασμούς και να απολαύσετε τη γενναιοδωρία της μητέρας φύσης.