Διατροφή

Βιταμίνη Ε: Τροφές που είναι γεμάτες βιταμίνη Ε και πρέπει να προσθέσουμε στην καθημερινότητά μας

Βιταμίνη Ε: Τροφές που είναι γεμάτες βιταμίνη Ε και πρέπει να προσθέσουμε στην καθημερινότητά μας
Βιταμίνη Ε: Η βιταμίνη Ε είναι ένα ζωτικής σημασίας λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της συνολικής υγείας, ιδιαίτερα για την υποστήριξη των ματιών και της καρδιάς.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η βιταμίνη Ε είναι ένα ζωτικής σημασίας λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της συνολικής υγείας, ιδιαίτερα για την υποστήριξη των ματιών και της καρδιάς. Η ενσωμάτωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη Ε στη διατροφή σας ευθυγραμμίζεται με τις αρχές της Αγιουρβέδα για την επίτευξη βέλτιστης όρασης και υγείας της καρδιάς. Η Αγιουρβέδα υπογραμμίζει τη σημασία ενός πεπτικού συστήματος που λειτουργεί καλά, ή αλλιώς «agni», στην απορρόφηση και αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών. Μια ισορροπημένη διατροφή προσαρμοσμένη στη dosha Vata, Pitta ή Kapha είναι θεμελιώδης στην πρακτική της Αγιουρβέδα.


Υπάρχουν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε, που εξετάζονται μέσα από έναν αγιουρβεδικό φακό, για την προώθηση της υγείας των ματιών και της καρδιάς:

  1. Αμύγδαλα: Τα αμύγδαλα είναι μια θρεπτική πηγή βιταμίνης Ε, ωφελώντας το Vata και το Pitta doshas. Μουλιάστε τα όλη τη νύχτα για να βελτιώσετε την πεπτικότητα και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
  2. Αβοκάντο: Το αβοκάντο, κατάλληλο για Vata και Pitta doshas, ​​είναι μια κρεμώδης πηγή βιταμίνης Ε που μπορεί να καταναλωθεί ως επάλειψη, σε σαλάτες ή ως αυτόνομο φρούτο.
  3. Κολοκύθα: Η κολοκύθα είναι ιδανική για όλα τα dosha και είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε. Μπορεί να ενσωματωθεί σε σούπες, μαγειρευτά ή να ψηθεί ως συνοδευτικό.
  4. Ηλιόσποροι: Αυτοί οι σπόροι γαληνεύουν τα Vata και Pitta doshas και είναι άφθονα σε βιταμίνη Ε. Μπορούν να προστεθούν στα γεύματα ή ως σνακ. 
  5. Καρύδα: Σε διάφορες μορφές, όπως ψιλοκομμένη καρύδα ή λάδι καρύδας, η καρύδα γαληνεύει όλα τα dosha και παρέχει υποστήριξη της βιταμίνης Ε.
  6. Σπανάκι: Υψηλό σε βιταμίνη Ε και κατάλληλο για όλα τα dosha, το σπανάκι μπορεί να καταναλωθεί ως σοταρισμένο πιάτο ή να προστεθεί σε smoothies.
  7. Καστανό ρύζι: Το καστανό ρύζι είναι θρεπτικό για όλα τα dosha και μπορεί να χρησιμεύσει ως βασική βάση για διάφορα πιάτα πλούσια σε βιταμίνη Ε.
  8. Φασόλια Mung: Αυτά τα φασόλια εξισορροπούν όλα τα doshas και μπορούν να παρασκευαστούν σε μαγειρευτά ή σούπες για να αξιοποιήσουν την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Ε.
  9. Σησαμέλαιο: Ευεργετικό για όλα τα dosha, το σησαμέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα ή ως λάδι μασάζ για την υποστήριξη της υγείας της καρδιάς.

Η Αγιουρβέδα τονίζει τη σημασία των σωστών συνδυασμών τροφίμων και της προσεκτικής διατροφής για την ενίσχυση της απορρόφησης θρεπτικών συστατικών. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη Ε με άλλα συμβατά συστατικά εξασφαλίζει ολιστικά οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, ο συνδυασμός αμυγδάλων με αποξηραμένα φρούτα ή η προσθήκη σπανακιού σε ένα γεύμα με υγιή λίπη όπως το γκι υποστηρίζει τη βέλτιστη απορρόφηση της βιταμίνης Ε. Ενώ η Αγιουρβέδα παρέχει πολύτιμες γνώσεις, συνιστάται να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή, κυρίως εάν υπάρχουν προϋπάρχουσες ανησυχίες για την υγεία. Η υιοθέτηση μιας δίαιτας πλούσιας σε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε μέσω ενός αγιουρβεδικού φακού μπορεί να είναι ένα μεταμορφωτικό βήμα προς την προώθηση μιας αρμονικής και ζωντανής ζωής όπου η καρδιά και τα μάτια ευδοκιμούν με λαμπερή υγεία.