Διατροφή

Βιταμίνη C: 5 φρούτα με περισσότερη Βιταμίνη C από τα πορτοκάλια

Βιταμίνη C: 5 φρούτα με περισσότερη Βιταμίνη C από τα πορτοκάλια
Βιταμίνη C: Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος, την απορρόφηση του σιδήρου και τη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Ενώ τα πορτοκάλια είναι γνωστά για την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος, την απορρόφηση του σιδήρου και τη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Ενώ τα πορτοκάλια είναι γνωστά για την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, υπάρχουν και άλλα φρούτα που περιέχουν ακόμη περισσότερη. Εδώ είναι πέντε από αυτά:


1. Κουμκουάτ:
Το κουμκουάτ είναι ένα μικρό εσπεριδοειδές φρούτο που περιέχει πάνω από 70 mg βιταμίνης C ανά 100 γραμμάρια. Εντυπωσιακά, αυτό το φρούτο προσφέρει περίπου τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια, κάνοντάς το μια εξαιρετική επιλογή για ενίσχυση της διατροφής σας.

2. Ακτινίδιο:
Το ακτινίδιο είναι γεμάτο με βιταμίνη C, παρέχοντας περίπου 93 mg ανά 100 γραμμάρια. Έχει περίπου πέντε φορές περισσότερο βιταμίνη C από τα πορτοκάλια και είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

3. Καρύδα:
Η καρύδα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, με περίπου 35 mg ανά 100 γραμμάρια. Ενώ δεν είναι τόσο πλούσια όσο τα ακτινίδια, προσφέρει περισσότερο από τα πορτοκάλια και είναι επίσης πλούσια σε μέταλλα όπως το κάλιο και το μαγνήσιο.

4. Σταφύλια:
Τα σταφύλια περιέχουν περίπου 10 mg βιταμίνης C ανά 100 γραμμάρια, και αν και αυτό δεν φαίνεται πολύ, οι ποικιλίες τους μπορούν να προσφέρουν υψηλότερες ποσότητες. Ειδικά τα κόκκινα και μαύρα σταφύλια έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C συγκριτικά με τα πορτοκάλια.

5. Παπάγια:
Η παπάγια είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνη C, με περίπου 60 mg ανά 100 γραμμάρια. Το φρούτο αυτό δεν είναι μόνο μια σημαντική πηγή βιταμίνης C αλλά και ένα πλούσιο θρεπτικό συστατικό που υποστηρίζει την πέψη και την υγεία του δέρματος.

Η ποικιλία φρούτων που μπορείτε να ενσωματώσετε στη διατροφή σας προσφέρει όχι μόνο περισσότερη βιταμίνη C αλλά και άλλες θρεπτικές ουσίες. Ενσωματώνοντας αυτά τα φρούτα στη διατροφή σας, μπορείτε να ενισχύσετε την υγεία σας και να απολαύσετε διαφορετικές γεύσεις και θρεπτικά συστατικά.