Διατροφή

Βελουτέ σούπα λαχανικών με καπνιστή γεύση

Βελουτέ σούπα λαχανικών με καπνιστή γεύση
Αυτή η βελουτέ σούπα λαχανικών είναι ένας υπέροχος τρόπος για να απολαύσετε μια υγιεινή και γευστική επιλογή. Το μυστικό της είναι η καπνιστή γεύση που προσθέτει βάθος στη σούπα, κάνοντάς την να ξεχωρίζει.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αυτή η βελουτέ σούπα λαχανικών είναι ένας υπέροχος τρόπος για να απολαύσετε μια υγιεινή και γευστική επιλογή. Το μυστικό της είναι η καπνιστή γεύση που προσθέτει βάθος στη σούπα, κάνοντάς την να ξεχωρίζει. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και απογειώστε τη γεύση σας!


Υλικά

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
  • 1 πιπεριά (προτιμάτε κόκκινη ή κίτρινη), κομμένη σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 2 κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
  • Προαιρετικά: μερικά κομμάτια καπνιστού τόφου ή καπνιστής μπέικον (αν δεν είστε vegans)

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία Λαχανικών: Στην αρχή, πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε ίσα κομμάτια για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.
  2. Σοτάρισμα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο (περίπου 5 λεπτά). Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά.
  3. Προσθήκη Υλικών: Ρίχνουμε την πατάτα, την πιπεριά και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και τα μπαχαρικά (καπνιστή πάπρικα, κύμινο, αλάτι και πιπέρι).
  4. Μαγείρεμα: Αφήνουμε τη σούπα να βράσει, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
  5. Βελουτέ Υφή: Αφού μαγειρευτούν τα λαχανικά, χρησιμοποιούμε ένα μπλέντερ για να τα πολτοποιήσουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια βελούδινη υφή. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό αν η σούπα είναι πολύ πηχτή.
  6. Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, γαρνίροντάς την με φρέσκο μαϊντανό και, αν επιθυμούμε, με καπνιστό τόφου ή μπέικον.

Αυτή η σούπα είναι ιδανική για τις κρύες μέρες και συνδυάζει την υγιεινή διατροφή με την ακαταμάχητη γεύση. Καλή σας όρεξη!