Διατροφή

Vegan τόφου noodles: Πικάντικα νουντλς με φυστικοβούτυρο και τραγανιστό τόφου

Vegan τόφου noodles: Πικάντικα νουντλς με φυστικοβούτυρο και τραγανιστό τόφου
Vegan τόφου noodles: Μια συνταγή με πλούσιες γαστρονομικές πινελιές από την ανατολή, με λαχταριστό τόφου, φυστικοβούτυρο και noodles που ολοκληρώνουν το πιάτο με τον καλύτερο τρόπο.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Κρύα πικάντικα νουντλς φυστικιών με τόφου είναι ένα φαγητό που όσο και να φάτε δεν θα σας είναι ποτέ αρκετό. Νουντλς και κύβοι τραγανού καπνιστού τόφου ρίχνονται σε μπολ με μια πικάντικη σάλτσα φυστικιών με βάση τα λαχανικά. Εκτός από την νοστιμιά αυτού του φαγητού, η συγκεκριμένη συνταγή είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνη. Στην φυτική πρωτεΐνη δίνεται πλέον τεράστια έμφαση όσον αφορά την καθημερινή διατροφή. Έτσι, αν είστε από αυτούς που προσπαθούν να εστιάσουν περισσότερο σε πιάτα που περιέχουν πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης και πώς να τις ενσωματώσετε στη μαγειρική σας στο σπίτι, αυτή η συνταγή είναι σίγουρα ότι ακριβώς χρειάζεστε.


Τα vegan noodles είναι ένα ωραίος τρόπος να κάνετε την υγιεινή διατροφή να μην είναι βαρετή. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 15 λεπτά και ο συνολικός χρόνος για να φτάσετε στο τέλος της συνταγής είναι 30 λεπτά.

Τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι:

  • 225 γρ. noodles
  • 6 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλα, χωρισμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
  • 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοτριμμένο τζίντζερ
  • 2 κουταλιές σάλτσα τσίλι-σκόρδο
  • 210 gr πολύ σφιχτό καπνιστό τόφου
  • 3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1.284 gr καρότο
  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένο edamame, ξεπαγωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κόλιανδρο ψιλοκομμένο, (προαιρετικά)

Οι οδηγίες παρασκευής είναι απλές. Μαγειρεύετε τα noodles σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente, για 7 με 8 λεπτά. Εν τω μεταξύ, χτυπήστε ελαφρά 3 κουταλιές της σούπας λάδι με το φυστικοβούτυρο, το ξύδι, τη σόγια, το μέλι, το τζίντζερ και τη σάλτσα τσίλι-σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνετε στην άκρη. Κόψτε το τόφου σε κύβους και ανακατέψτε με το άμυλο καλαμποκιού σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να καλυφθεί τελείως.

Ζεσταίνετε σε ένα πολύ μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας λάδι και μετά το τόφου. Μαγειρέψτε, γυρίζοντας τους κύβους περιστασιακά, ρυθμίζοντας τη φωτιά αν χρειάζεται, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν παντού, 2 με 3 λεπτά ανά πλευρά. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένετε με κρύο νερό, σερβίρετε με καρότα, edamame και tofu. Μοιράζουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με κόλιανδρο αν θέλουμε. Μην έχετε δεύτερες σκέψεις γιατί όταν το δοκιμάσετε δεν υπάρχει πιθανότητα να μην το λατρέψετε.