Η υιοθέτηση ενός τρόπου ζωής χωρίς γλουτένη είναι ο καλύτερος τρόπος για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ζώων και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ο βιγκανισμός έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και καρκίνου. Επιπλέον, είναι επίσης πιο βιώσιμη από μια παραδοσιακή διατροφή, καθώς χρησιμοποιεί λιγότερους πόρους και παράγει λιγότερα αέρια θερμοκηπίου. Για όσους ενδιαφέρονται να έχουν θετικό αντίκτυπο στον κόσμο, ο βιγκανισμός είναι μια εξαιρετική επιλογή.
Peanut Curry
Συστατικά για την πάστα
- 80 γραμμάρια φιστίκια
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη καρύδα
- 2 κόκκινα ξερά τσίλι, κομμένα στα δύο
- 2 -3 πράσινα τσίλι
- 2-3 γαρύφαλλα
- ξυλάκι κανέλας 1/2 ίντσας
- 2-3 κουταλιές της σούπας νερό
Για το κάρυ
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού asafoetida (ινδικό καρύκευμα)
- 2 αποξηραμένα κόκκινα τσίλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού καρυκευμένη πάστα καρύδας φυστικιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
- Αλάτι για γεύση
- 1 φλιτζάνι βραστό νερό
Παρασκευή:
- Προσθέστε τα υλικά της φυστικοπολτού στο μίξερ, πρώτα στεγνώστε και μετά βρέχετε. Ανακατέψτε το σε μια λεία πάστα.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τους σπόρους κύμινου, την ασαφοετίδα και τα αποξηραμένα κόκκινα τσίλι.
- Προσθέστε τον πολτό φυστικιού και μαγειρέψτε καλά.
- Προσθέστε κόκκινο τσίλι σε σκόνη, αλάτι και ζεστό νερό.
- Μαγειρέψτε για 7-9 λεπτά και κατεβάστε την κατσαρόλα από το γκάζι. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό.
Απολαύστε αυτό το κρύο και νόστιμο πιάτο και σερβίρετέ το και στους καλεσμένους σας, σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα παραπονεθούν. Επίσης, αυτή είναι μια καλή επιλογή για όλους όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος. Ως εκ τούτου, μπορούμε επίσης να πούμε ότι αυτή είναι μια βίγκαν συνταγή για την απώλεια βάρους που όχι μόνο θα κρατήσει την κοιλιά σας γεμάτη και θα εξασφαλίσει ότι η διατροφή σας είναι σε καλό δρόμο, αλλά θα κρατήσει και την καρδιά σας χαρούμενη με τη γεύση της.