Η ψητή γλυκοπατάτα με βίγκαν σάλτσα τυριού φτιαγμένη με τεμάχια μοτσαρέλας δίνει στο πιάτο μια πικάντικη, κρεμώδη υφή. Επιπλέον, τα τουρσί jalapenos είναι πραγματικά υπέροχα, ώστε να λαχταράτε να φάτε περισσότερο.
Συστατικά:
Vegan σάλτσα τυριού
¾ φλιτζάνι γάλα καρύδας
2 κουταλιές της σούπας άμυλο ταπιόκας (ή άμυλο καλαμποκιού εάν δεν υπάρχει)
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα
1 φλιτζάνι Vitalite φυτική μοτσαρέλα
½ τσαγιού μοτσαρέλα με γεύση αλάτι, κατά βούληση
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, κατά τη γεύση
Τουρσί Jalapenos
10 jalapenos, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι λευκό ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι
Τουρσί κόκκινα κρεμμύδια
1 κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι λευκό ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι, για γεύση
Γλυκοπατάτα
1 μεγάλη γλυκοπατάτα. κόψτε κατά μήκος σε 4
1 κουταλιά της σούπας λάδι κανόλα
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τσίλι σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, για γεύση
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση
Για τη Vegan σάλτσα τυριού:
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το γάλα καρύδας, το άμυλο, τα μπαχαρικά και την καυτερή σάλτσα και χτυπάμε. Τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά και αφήστε να πάρει μια βράση. χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το Vitalite φυτικής βάσης Mozzarella Flavored Shared και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Σερβίρετε αμέσως ή βάζετε στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.
Για το Pickled Jalapenos:
- Τοποθετήστε τα υγρά συστατικά σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν. περιχύνουμε με φέτες jalapenos. Αφήστε να καθίσει για 5 λεπτά. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και ένα μήνα.
Για τα τουρσί κόκκινα κρεμμύδια:
- Κόβουμε στη μέση και σε λεπτές φέτες 1 κόκκινο κρεμμύδι.
- Τοποθετήστε τα υγρά συστατικά σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν. περιχύνουμε με φέτες jalapenos. Αφήστε να καθίσει για 5 λεπτά. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και ένα μήνα.
Για τη γλυκοπατάτα:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 425F και βάζουμε ένα μικρό ταψί στον φούρνο να ζεσταθεί.
- Ρίξτε τη γλυκοπατάτα με λάδι και μπαχαρικά. τοποθετήστε σε ένα ζεστό τηγάνι λαμαρίνας .
- Ψήνετε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί.
Για το σερβίρισμα:
- Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες δίπλα-δίπλα σε ένα ρηχό μπολ.
- Περιχύστε με σάλτσα vegan τυριού και προσθέστε jalapenos, τουρσί κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένο κόλιαντρο.