Διατροφή

Vegan κολοκυθόπιτα με γέμιση cheesecake

Vegan κολοκυθόπιτα με γέμιση cheesecake
Μια παραδοσιακή συνταγή για cheesecake για κολοκυθόπιτα θα περιέχει συνήθως γαλακτοκομικά και αυγά, αλλά αυτή η εκδοχή είναι φτιαγμένη με αποκλειστικά vegan συστατικά.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η κολοκυθόπιτα καταναλώνεται παραδοσιακά την περίοδο των γιορτών – αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ να φτιάξετε ένα cheesecake με κολοκυθόπιτα για μια νέα εκδοχή στο αγαπημένο επιδόρπιο; Αυτή η συνταγή χωρίς γαλακτοκομικά και vegan είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.


Οι βίγκαν μπορεί μερικές φορές να δυσκολεύονται να βρουν επιδόρπια. Οι δημοφιλείς συνταγές τείνουν να είναι βαριές σε ζωικά προϊόντα και οι επιλογές με βάση τα φυτά είναι συχνά δύσκολο να βρείτε σε εστιατόρια και σούπερ μάρκετ. Μια παραδοσιακή συνταγή για cheesecake για κολοκυθόπιτα θα περιέχει συνήθως γαλακτοκομικά και αυγά, αλλά αυτή η εκδοχή είναι φτιαγμένη με αποκλειστικά vegan συστατικά.

Χρησιμοποιεί φυτικό γάλα και μουλιασμένα κάσιους για να του δώσει την κρεμώδη υφή του και είναι επίσης απαλλαγμένο από ραφιναρισμένη ζάχαρη. Είτε ετοιμάζετε ένα δείπνο για την Ημέρα των Ευχαριστιών είτε απλά θέλετε να ψήσετε κάτι διαφορετικό αυτό το Σαββατοκύριακο, δείτε πώς να το φτιάξετε.

Συστατικά

Για τη γέμιση 

  • 100 g κάσιους, μουλιασμένα για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή βρασμένα σε νερό για τουλάχιστον 20 λεπτά
  • 300 γρ πουρέ κολοκύθας
  • 85 g σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 150 ml φυτικό γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Άγαρ Άγαρ σε σκόνη

 

Οδηγίες

  • Για να δημιουργήσετε την κρούστα της πίτας, συνδυάστε όλα τα υλικά και ανακατέψτε τα με το χέρι ,χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ζαχαροπλαστικής μέχρι η ζύμη να σχηματίσει μια σφιχτή μπάλα.
  • Σκεπάστε τη ζύμη με μεμβράνη ή λαδόκολλα και βάλτε τη στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
  • Στο μεταξύ ετοιμάστε τη γέμιση του cheesecake σας βράζοντας 100 γραμμάρια κάσιους σε λίγο νερό για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Μπορείτε επίσης να μουλιάσετε τα κάσιους για 4-6 ώρες πριν, αλλά αν δεν έχετε χρόνο, η μέθοδος βρασμού λειτουργεί τέλεια.
  • Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, να είναι ωραία και σφιχτή. Χωρίς να το κρατάτε πολύ στα χέρια σας, τοποθετήστε το ανάμεσα σε 2 φύλλα αντικολλητικής περγαμηνής ψησίματος. Με έναν πλάστη ανοίξτε τη ζύμη ζαχαροπλαστικής σε πάχος περίπου 0,5 εκ.
  • Τοποθετήστε προσεκτικά το φύλλο ζύμης σε μια λαδωμένη φόρμα για πίτα, κόβοντας την περίσσεια ζύμη – μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τη διακόσμηση της ζαχαροπλαστικής σας και να γίνετε δημιουργικοί!
  • Τρυπάμε τη ζύμη περίπου 4-5 φορές με ένα πιρούνι και στη συνέχεια τοποθετούμε μια λαδόκολλα στην κορυφή για να τη σκεπάσει. Συμπληρώστε τα φασόλια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξερά όσπρια ή ρύζι!) και ψήστε στους 180C για 15-20 λεπτά.
  • Για τη γέμιση cheesecake, συνδυάστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ – αφήνοντας στην άκρη τα 150 ml φυτικό γάλα και το άγαρ άγαρ.
  • Αφαιρέστε την κρούστα της ζύμης σας από το φούρνο μόλις ροδίσει, αφαιρώντας τα φασόλια και την περγαμηνή. Αφήστε στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμη η γέμιση του cheesecake σας.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα, φέρτε το φυτικό γάλα 150 ml και τη σκόνη Άγαρ Άγαρ σε μια ελαφριά φυσαλίδα ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
  • Τα επόμενα βήματα πρέπει να γίνουν γρήγορα: Κατεβάστε το μείγμα Άγαρ από τη φωτιά και ρίξτε το κατευθείαν στο μπλέντερ με το μείγμα cheesecake σας.
  • Ανακατέψτε αμέσως μέχρι να αναμειχθεί πλήρως και μετά αδειάστε αμέσως στην κρούστα της πίτας σας.
  • Λειάνετε το πάνω μέρος του cheesecake σας και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το διακοσμήσετε και το σερβίρετε.