Διατροφή

Vegan: Δημιουργήστε σπιτική συνταγή σεϊτάν για εσάς που προτιμάτε την υγιεινή διατροφή

Vegan: Δημιουργήστε σπιτική συνταγή σεϊτάν για εσάς που προτιμάτε την υγιεινή διατροφή
Vegan: Αυτή η σπιτική συνταγή σεϊτάν που χρησιμοποιεί αλεύρι γλουτένης παρέχει μια εύκολη και οικονομική διαδρομή για μια εξαιρετική φυτική πρωτεΐνη DIY.


Αυτή η σπιτική συνταγή σεϊτάν που χρησιμοποιεί αλεύρι γλουτένης παρέχει μια εύκολη και οικονομική διαδρομή για μια εξαιρετική φυτική πρωτεΐνη DIY. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει τον οδηγό βήμα προς βήμα σε αυτήν την ανάρτηση για το πώς να φτιάξετε το σεϊτάν. Θα βρείτε επίσης έναν σύνδεσμο προς μια συλλογή από νόστιμες vegan συνταγές για τη χρήση του.


Συστατικά συνταγής:

  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 1/4 φλιτζάνια ζωτικής σημασίας αλεύρι γλουτένης σίτου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά, προαιρετικά
  • 1 έως 2 κουταλιές της σούπας μείγμα καρυκευμάτων ή μπαχαρικών (καλές επιλογές: καρυκεύματα
  • για μπάρμπεκιου, μπαχαρικά για βέγκαν πουλερικά ή μπαχαρικά), προαιρετικά

ΖΩΜΟΣ

  • Νερό
  • 1 μεγάλο ή 2 κύβους κανονικού μεγέθους μπουγιόν λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 έως 4 φέτες φρέσκο τζίντζερ ή μια καλή συμπίεση εμφιαλωμένου τζίντζερ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Συνδυάστε τη σάλτσα σόγιας με 1 φλιτζάνι νερό σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε.
  • Συνδυάστε το αλεύρι γλουτένης, το μπέικιν πάουντερ και το προαιρετικό μείγμα μαγιάς και/ή καρυκευμάτων σε ένα μέτριο μπολ ανάμειξης.
  • Προσθέστε σταδιακά το υγρό για να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη, ανακατεύοντας στην αρχή με ένα κουτάλι και στη συνέχεια δουλεύοντας μαζί με τα χέρια σας. Αν χρειαστεί, ρίξτε λίγο περισσότερο νερό. Θέλετε να βρέχονται όλα τα ξηρά υλικά, φροντίζοντας παράλληλα η ζύμη να παραμένει σφιχτή.
  • Γυρίστε σε μια αλευρωμένη σανίδα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον αλεύρι γλουτένης για αυτό) και ζυμώστε για 2 έως 3 λεπτά. Δεν πρόκειται να είναι εντελώς ομαλή, αλλά πραγματικά λειτουργεί!
  • Επιστρέψτε τη ζύμη σε ένα από τα μπολ που χρησιμοποιήσατε και στη συνέχεια σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, γεμίστε μια ευρύχωρη κατσαρόλα με νερό περίπου τα 2/3 της σούπας. Προσθέτουμε τους κύβους του μπουγιόν και το τζίντζερ. Ξεκινήστε τη θέρμανση.
  • Μόλις ξεκουραστεί η ζύμη, τη χωρίζετε σε δύο πάνω κάτω ίσα κομμάτια και τραβάτε σε μακρόστενα καρβέλια σε σχήμα μινιατούρας γαλλικού ψωμιού. Αυτή η ζύμη δεν είναι εύκολη στη χρήση. τείνει να επανέρχεται σε ό,τι σχήμα έχει, αλλά κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς — θα βγει μια χαρά!

  • Με ένα κοφτερό, οδοντωτό μαχαίρι, κόψτε κάθε τμήμα της ζύμης σταυρωτά σε φέτες πάχους όχι μεγαλύτερου από 1/2 ίντσας. ή, μπορείτε να κόψετε τυχαία μικρά κομμάτια με ψαλίδι κουζίνας.
  • Όταν το νερό έρθει σε αργή βράση, ρίξτε απαλά σε κάθε φέτα ζύμης. Μέσα σε λίγα λεπτά, η ζύμη θα φουσκώσει και θα μοιάζει σαν να απειλεί να ξεφύγει από την κατσαρόλα!
  • Σιγοβράζετε απαλά και σταθερά για 30 λεπτά. Βγάλτε κομμάτια σεϊτάν για να τα χρησιμοποιήσετε σε συνταγές (συνήθως περίπου το ένα τρίτο έως το μισό της ποσότητας που παρασκευάζεται με αυτή τη συνταγή είναι αυτό που χρειάζεστε για μια μέση συνταγή). Τοποθετήστε το σε ένα πιάτο ή ξύλο κοπής μέχρι να κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε και μετά κόψτε σε μικρότερες φέτες ή κομμάτια, αν θέλετε.