Η έναρξη ενός vegan ταξιδιού ανοίγει έναν κόσμο γαστρονομικών απολαύσεων με βάση τα φυτά. Είτε είστε έμπειρος σεφ είτε αρχάριος στην κουζίνα, ακολουθούν τρεις συνταγές για vegan φιλικές προς τους αρχάριους για να ξεκινήσετε την περιπέτειά σας με βάση τα φυτά:
Σαλάτα κινόα με ψητά λαχανικά:
Συστατικά:
1 φλιτζάνι κινόα, ξεπλυμένη
Ποικιλία λαχανικών (πιπεριές, ντοματίνια, κολοκυθάκια, καρότα), ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Φρέσκα μυρωδικά (όπως μαϊντανός ή βασιλικός), ψιλοκομμένα
χυμό λεμονιού
Οδηγίες:
Μαγειρέψτε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ρίξτε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Συνδυάστε τη μαγειρεμένη κινόα και τα ψητά λαχανικά σε ένα μπολ.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε φρέσκα μυρωδικά και τελειώνουμε με μια στύψιμο χυμό λεμονιού.
Κάρυ με ρεβίθια και σπανάκι:
Συστατικά:
1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
1 κουτί γάλα καρύδας
Φύλλα σπανακιού
Κάρυ σε σκόνη, κύμινο, κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι για γεύση
Οδηγίες:
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ένα τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τα ρεβίθια, τις ντομάτες σε κύβους και το γάλα καρύδας. Ανακατέψτε καλά.
Καρυκεύουμε με κάρυ σε σκόνη, κύμινο, κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε το σπανάκι λίγο πριν το σερβίρετε.
Taco με γλυκοπατάτα και μαύρο φασόλι:
Συστατικά:
Γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
Τορτίγιες καλαμποκιού
Φέτες αβοκάντο
Σφήνες ασβέστη
Φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Σάλτσα
Οδηγίες:
Ψήστε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
Ζεσταίνουμε τα μαύρα φασόλια σε ένα τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε.
Συναρμολογήστε τάκος με γλυκοπατάτες, μαύρα φασόλια, φέτες αβοκάντο και κόλιανδρο.
Σερβίρουμε με φέτες λάιμ και σάλσα.
Αυτές οι συνταγές δείχνουν την ποικιλία και τη γεύση που μπορεί να προσφέρει ένας βίγκαν τρόπος ζωής. Πειραματιστείτε με διαφορετικά υλικά, βότανα και μπαχαρικά για να κάνετε αυτά τα πιάτα δικά σας και μη διστάσετε να εξερευνήσετε τον πλούσιο κόσμο της κουζίνας με βάση τα φυτά.