Αυτό το χορτοφαγικό μπιφτέκι έχει εκπληκτική υφή και αλμυρή, καπνιστή γεύση. Θα διατηρήσει το σχήμα του όταν βρίσκεται μέσα σε ένα ψωμάκι και είναι νόστιμο με οποιαδήποτε συνοδευτικά ή με την κλασική κέτσαπ και μουστάρδα. Σε αντίθεση με πολλά συσκευασμένα μπιφτέκια λαχανικών, η απίστευτη υφή και η γεύση του προέρχονται από απλά, φυτικά συστατικά. Επομένως δεν έχει μόνο καλή γεύση, είναι καλό και για εσάς!
Υλικά συνταγής
- Το Tamari, το βαλσάμικο ξύδι και το mirin αναδεικνύουν την αλμυρή γεύση των μανιταριών.
- Η καπνιστή πάπρικα και η σριράτσα κάνουν αυτά τα μπιφτέκια καπνιστά και πικάντικα.
- Το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα ασκαλώνια προσθέτουν βάθος γεύσης.
- Τα θρυμματισμένα καρύδια τους δίνουν μια μπουκιά κρέατος.
- Το καστανό ρύζι με κοντές κόκκους , η ψίχα ψωμιού panko και ο αλεσμένος λιναρόσπορος βοηθούν αυτά τα μπιφτέκια να συγκρατούνται. ΜΗΝ χρησιμοποιείτε καστανό ρύζι με μακριά κόκκους εδώ. Δεν είναι τόσο κολλώδες όσο το κοντόκοκκο ρύζι, επομένως δεν δίνει συνεκτικά μπιφτέκια.
Top συμβουλές για χορτοφαγικά μπιφτέκια
- Χρησιμοποιήστε ρύζι που είναι ζεστό . Το ρύζι πρέπει να είναι κολλώδες για να δέσουν αυτά τα μπιφτέκια μεταξύ τους. Ως αποτέλεσμα, το ρύζι σας πρέπει να είναι φρεσκοψημένο, καθώς το υπόλοιπο ρύζι στεγνώνει στο ψυγείο.
- Αλείψτε με σάλτσα vegan Worcestershire μετά το μαγείρεμα. Αυτά τα χορτοφαγικά μπιφτέκια δεν προορίζονται να μιμηθούν με κανένα τρόπο ένα μπιφτέκι βοείου κρέατος, αλλά έχουν υπέροχη υφή και γεύση κρέατος. Για να προσθέσετε ακόμα περισσότερη γεύση και να γίνουν ελαφρώς ζουμερά, αλείψτε τα με σάλτσα vegan Worcestershire (μου αρέσει η μάρκα Annie’s) όταν ξεκολλήσουν από τη σχάρα.
- Καταψύξτε. Έχετε μερικές επιλογές για την προετοιμασία αυτής της συνταγής για μπιφτέκι λαχανικών εκ των προτέρων. Τα μπιφτέκια μπορούν να μαγειρευτούν έως και μια μέρα νωρίτερα και να τα φυλάξουμε σε ταψί στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμα για ψητά. Μπορείτε επίσης να τα ψήσετε από πριν και να τα φυλάξετε στο ψυγείο για 3 έως 4 ημέρες – ξαναζεσταίνονται εκπληκτικά καλά! Εάν έχετε υπολείμματα, καταψύξτε τα σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα κατάψυξης για έως και 3 μήνες.