Διατροφή

Τζατζίκι: Το κορυφαίο συνοδευτικό σε κάθε εορταστικό τραπέζι

Τζατζίκι: Το κορυφαίο συνοδευτικό σε κάθε εορταστικό τραπέζι
Τζατζίκι: Τραπέζι χωρίς τζατζίκι πολύ σπάνια θα συναντήσουμε στην Ελλάδα, πόσο μάλλον σε εορταστικές περιόδους όπως το Πάσχα!

Τραπέζι χωρίς τζατζίκι πολύ σπάνια θα συναντήσουμε στην Ελλάδα, πόσο μάλλον σε εορταστικές περιόδους όπως το Πάσχα! Συνοδεύει υπέροχα το αρνί και το κατσίκι, όπως και κάθε άλλο κρεατικό της επιλογής σας. Πάει εξαιρετικά με πατάτες τηγανητές ή με φρεσκοψημένες πίτες, κάνοντας το τέλειο ντιπ. Φτιαγμένη με αγγούρι, γιαούρτι και σκόρδο, αυτή η συνταγή διαρκεί περίπου 10 λεπτά ή λιγότερο για να γίνει. Δεν υπάρχει δικαιολογία, λοιπόν! Φτιάξτε το!

Συστατικά

  • 1/2 μεγάλο αγγούρι – χωρίς φλούδα
  • 1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο – ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος

Οδηγίες

  • Τρίψτε το αγγούρι και στραγγίστε το χρησιμοποιώντας ένα λεπτό διχτυωτό κόσκινο όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε την αποστράγγιση όλη τη νύχτα, απλώς πιέστε απαλά το αγγούρι στο κόσκινο για να πιέσετε περισσότερο από το υγρό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πετσέτα κουζίνας για το ίδιο αποτέλεσμα.
  • Συνδυάστε το γιαούρτι, το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Εάν θέλετε να το σερβίρετε αμέσως, τότε μπορείτε να παραλείψετε το μέρος της νύχτας.
  • Μεταφέρετε το τριμμένο αγγούρι και τον φρέσκο άνηθο στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν. Σερβίρετε παγωμένο με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο επάνω, μια ελιά στη μέση για το ντεκόρ και μπόλικες πίτες για βούτες.

Φυσικά μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά της επιλογής σας, προσθέτοντας για παράδειγμα περισσότερο σκόρδο ή πολλαπλασιάζοντας τις ποσότητες, εάν θέλετε να φτιάξετε αρκετό για όλους στο τραπέζι. Καλή σας απόλαυση!