Διατροφή

Τσικνοπέμπτη: Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο τζατζίκι για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης

Τσικνοπέμπτη: Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο τζατζίκι για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης
Τσικνοπέμπτη: Πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη και είμαστε σίγουροι ότι αναρωτιέστε τι πρέπει να μαγειρέψετε για τους καλεσμένους σας.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη και είμαστε σίγουροι ότι αναρωτιέστε τι πρέπει να μαγειρέψετε για τους καλεσμένους σας. Ένα είναι το σίγουρο! Το τζατζίκι δεν πρέπει να λείπει από τα πιάτα σας! Δημιουργήστε ένα λαχταριστό dip τζατζικιού, ελαφρύ και γεμάτο νόστιμα μυρωδικά.


Τζατζίκι για την Τσικνοπέμπτη

Συστατικά συνταγής:

  • 1 μεγάλο αγγούρι, ξεφλουδισμένο, κομμένο στη μέση και ξεσποριασμένο
  • 500 γρ ελληνικό γιαούρτι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ή ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • μικρή χούφτα φύλλα μέντας ή κλωναράκια άνηθου, ψιλοκομμένα

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Τρίψτε το αγγούρι χοντροκομμένα κατά μήκος για να δημιουργήσετε μακριές κλωστές, ρίξτε το σε ένα σουρωτήρι πάνω από τον νεροχύτη ή σε ένα μπολ, ανακατέψτε με μια μεγάλη πρέζα αλάτι και αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά. Ρίξτε το γιαούρτι, το σκόρδο, το ξύδι και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε τα με μαύρο πιπέρι.

ΒΗΜΑ 2

Στύψτε όσο περισσότερο υγρό μπορείτε από το αγγούρι χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, στη συνέχεια ανακατέψτε με το μείγμα του γιαουρτιού μαζί με τη μέντα, δοκιμάστε το καρύκευμα και σερβίρετε. Μπορεί να παρασκευαστεί μια μέρα μπροστά και να παγώσει – απλώς ανακατέψτε καλά πριν το σερβίρετε.