Διατροφή

Τσέπες γλυκοπατάτας: Ισπανικές τσέπες γλυκοπατάτας που θα σας ξετρελάνουν!

Τσέπες γλυκοπατάτας: Ισπανικές τσέπες γλυκοπατάτας που θα σας ξετρελάνουν!
Τσέπες γλυκοπατάτας: Δημιουργήστε μία νοστιμότατη ισπανική συνταγή, η οποία μπορεί να συνδυαστεί απίστευτα με μία δροσιστική σαλάτα!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αφήστε το φούρνο να κάνει όλη τη δουλειά με αυτές τις γευστικές ισπανικές τσέπες γλυκοπατάτας γεμάτες με πικάντικο chorizo, πιπεριά και ξινή κρέμα. Δεν είναι καθόλου δύσκολο στην Παρασκευή του και η γεύση του πραγματικά μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο γευστικά απαιτητικό επισκέπτη σας.


Ισπανικές τσέπες γλυκοπατάτας

Τα συστατικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτό το εύκολο πιάτο είναι:

  • 4 x 350γρ γλυκοπατάτες με την φλούδα σας
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη στη μέση, αφαιρώντας τους σπόρους
  • 2 αποξηραμένα chorizo, χωρισμένα κατά μήκος
  • 4 σκελίδες σκόρδο χωρίς τη φλούδα
  • 2/3 του φλιτζανιού περίπου 160γρ κρέμα γάλακτος
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό πλατύφυλλο, φύλλα ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

Για να το παρασκευάσετε μην ξεχάσετε να προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C. Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι και μετά τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνετε για 50 λεπτά, στη συνέχεια βγάζετε από το φούρνο και προσθέτετε στο ταψί την πιπεριά, με την πέτσα προς τα πάνω, το chorizo ​​και το σκόρδο. Ψήστε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι γλυκοπατάτες και το chorizo ​​να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε και πετάξτε το δέρμα της πιπεριάς και, στη συνέχεια, κόψτε το σε λεπτές λωρίδες.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το chorizo και αφήνουμε στην άκρη. Μετά καθαρίζετε το σκόρδο από τη φλούδα τους και πολτοποιήστε με την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού. Κόψτε τις γλυκοπατάτες κατά μήκος, αφήνοντάς τες κολλημένες για να σχηματίσουν μια «τσέπη». Ρίχνουμε με ένα κουτάλι την κρέμα γάλακτος σκόρδου και στη συνέχεια ρίχνουμε πιπεριά, chorizo, κρεμμύδι, μαϊντανό και πάπρικα. Περιχύστε το λάδι chorizo ​​που έχει απομείνει από το δίσκο για να σερβίρετε. Επιλέξτε φρέσκιες γλυκοπατάτες και όχι κατεψυγμένες για να δείτε διαφορά στην γεύση.

Σερβίρετε αυτό το θεσπέσιο πιάτο και θα σας προκαλέσει έκπληξη το γεγονός ότι είναι τόσο εύκολο να το φτιάξεις και ταυτόχρονα και τόσο νόστιμο.