Αυτή η συνταγή για τσάι με κανέλα είναι ιδανική για να σας ζεστάνει και να σας προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Η γεύση της κανέλας συνδυάζεται υπέροχα με το τσάι και μπορεί να γίνει πιο γλυκιά ή αρωματική με την προσθήκη μελιού ή λεμονιού. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε το τέλειο τσάι με κανέλα.
Υλικά:
- 1 ή 2 ξυλάκια κανέλας (ανάλογα με την ένταση γεύσης που επιθυμείτε)
- 1 φακελάκι μαύρο ή πράσινο τσάι (προαιρετικά)
- 1 φλιτζάνι νερό
- Μέλι (προαιρετικά, για γλύκανση)
- Χυμός από μισό λεμόνι (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Βράσιμο Νερού:
Ξεκινήστε βράζοντας το νερό σε ένα κατσαρολάκι ή βραστήρα. - Προσθήκη Κανέλας:
Μόλις το νερό φτάσει σε βρασμό, προσθέστε τα ξυλάκια κανέλας. Μπορείτε να τα σπάσετε στα δύο αν θέλετε να απελευθερώσουν περισσότερη γεύση. Αφήστε τα να βράσουν στο νερό για 3-5 λεπτά, ανάλογα με την ένταση που θέλετε στη γεύση. - Προσθήκη Τσαγιού:
Αν επιθυμείτε, προσθέστε το φακελάκι τσαγιού και αφήστε το να εκχυλιστεί για 2-3 λεπτά. Αν δεν θέλετε τσάι, παραλείψτε αυτό το βήμα και συνεχίστε με το επόμενο. - Γλύκανση και Ενίσχυση Γεύσης:
Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και, αν θέλετε, προσθέστε μέλι για γλύκανση και χυμό λεμονιού για μια πιο φρέσκια γεύση. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι. - Σερβίρισμα:
Σερβίρετε το τσάι με κανέλα σε ένα φλιτζάνι και απολαύστε το ζεστό. Για μια πιο εντυπωσιακή παρουσίαση, μπορείτε να προσθέσετε ένα επιπλέον ξυλάκι κανέλας ως διακοσμητικό.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να αφήσετε το τσάι με κανέλα να σιγοβράσει λίγο παραπάνω αν προτιμάτε πιο έντονη γεύση.
- Για πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο τζίντζερ ή γαρύφαλλο.
Απολαύστε το τσάι σας με κανέλα για να χαλαρώσετε και να επωφεληθείτε από τις καταπραϋντικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες!