Διατροφή

Τρούφες σοκολάτας: Φτιάξτε τις δικές σας τρούφες σοκολάτας, την πιο απολαυστικά εύκολη απόλαυση

Τρούφες σοκολάτας: Φτιάξτε τις δικές σας τρούφες σοκολάτας, την πιο απολαυστικά εύκολη απόλαυση
Τρούφες σοκολάτας: Οι σπιτικές τρούφες είναι η επιτομή της απόλαυσης, εκπληκτικά απλές στην κατασκευή και απείρως προσαρμόσιμες.

Οι σπιτικές τρούφες είναι η επιτομή της απόλαυσης, εκπληκτικά απλές στην κατασκευή και απείρως προσαρμόσιμες. Ακολουθεί ένας βασικός οδηγός για να ξεκινήσετε και να καταπλήξετε τους πάντες με τις μοναδικές σας ζαχαροπλαστικές ικανότητες.

Η Ganache είναι η καρδιά:

Ποιότητα σοκολάτας: Αυτό είναι το κλειδί. Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα (50-70% κακάο) για την πιο πλούσια γεύση. Το ψιλοκόβουμε να λιώσει.
Creamy Center: Ζεσταίνουμε την παχύρρευστη κρέμα σε μια κατσαρόλα μέχρι να σιγοβράσει. Μη βράζετε! Το περιχύνουμε με τη σοκολάτα και το αφήνουμε για ένα λεπτό.
Ανακατέψτε για να γαλακτωματοποιηθεί: Χτυπήστε απαλά το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και γυαλιστερό. Αυτή είναι η γκανάζ σας, η γέμιση τρούφας. Μια πρέζα αλάτι μπορεί να ενισχύσει τη γεύση της σοκολάτας.

Παρασκευή:

Ψύξτε: Ρίξτε τη γκανάζ σε ένα ρηχό πιάτο και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη απευθείας στην επιφάνεια (για να μην σχηματιστεί πέτσα). Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά όλη τη νύχτα, μέχρι να σφίξει αρκετά για να σβήσει.

Ώρα Τρούφας!

Έτοιμο για ρολό: Πασπαλίστε τα χέρια σας με σκόνη κακάο για να μην κολλήσουν. Αφαιρέστε μικρές μερίδες ganache και τυλίξτε τις σε μπαλάκια. Στοχεύστε σε ομοιόμορφο μέγεθος για ομοιόμορφο μαγείρεμα.
Coating Magic: Ετοιμάστε ένα ρηχό πιάτο για την επικάλυψη που έχετε επιλέξει – σκόνη κακάο, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, ψεκασμούς ή ακόμα και ζάχαρη άχνη. Τυλίξτε απαλά κάθε τρούφα στην επικάλυψη μέχρι να καλυφθεί πλήρως.

Οι τελικές πινελιές:

Chill Out: Τοποθετήστε τις επικαλυμμένες τρούφες σε ένα ταψί στρωμένο με περγαμηνή και βάλτε το στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά για να δέσει η επικάλυψη.

Αποθηκεύστε τις τρούφες σας σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Απολαύστε τη σπιτική σας απόλαυση ή μοιραστείτε τα με αγαπημένα πρόσωπα – σίγουρα θα εντυπωσιαστούν! Γίνετε δημιουργικοί με γεύσεις! Προσθέστε μια βουτιά λικέρ, μια πρέζα σκόνη εσπρέσο ή μια κούκλα βούτυρο ξηρών καρπών στη ganache πριν την κρυώσετε για μια επιπλέον ανατροπή γεύσης.