Διατροφή

Τροφές οστά: Πικάντικο παρφέ κολοκύθας που θα σας βοηθήσει στο χτίσιμο οστικής μάζας

Τροφές οστά: Πικάντικο παρφέ κολοκύθας που θα σας βοηθήσει στο χτίσιμο οστικής μάζας
Τροφές οστά: Το πικάντικο παρφέ κολοκύθας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αυτό που δεν μπορείτε να δείτε μπορεί να σας βλάψει, ειδικά όταν πρόκειται για ότι έχει να κάνει με την οστική μάζα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν χαμηλή οστική μάζα μέχρι να σπάσουν κάποιο οστό. Η οστεοπόρωση υπολογίζεται ότι επηρεάζει 1 στις 5 γυναίκες και 1 στους 20 άνδρες άνω των 50 ετών, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC). Ενώ πολλά τρόφιμα και διατροφικές συνήθειες μπορούν να επιταχύνουν την απώλεια οστικής μάζας , υπάρχουν επίσης πολλά τρόφιμα που μπορείτε να φάτε για να διατηρήσετε τα οστά σας δυνατά και υγιή. Θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη D, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το κάλιο και η βιταμίνη Κ είναι όλα απαραίτητα για την πρόληψη της γήρανσης των οστών. Μια τέτοια συνταγή είναι το πικάντικο παρφέ κολοκύθας.


Το πικάντικο παρφέ κολοκύθας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας και να χορτάσετε με θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν τα οστά. Κάθε μερίδα έχει μισό φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι, το οποίο προσθέτει σημαντική ποσότητα ασβεστίου σε αυτή τη συνταγή. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την οικοδόμηση των οστών. Πάνω από το 99% του ασβεστίου στο σώμα βρίσκεται στα οστά και χωρίς αρκετό από αυτό, τα οστά σας δεν είναι σε θέση να αναδομηθούν γρηγορότερα από ό,τι διασπώνται. Αυτό το αγαπημένο πρωινό του φθινοπώρου είναι γεμάτο με άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά για να διατηρήσετε τα οστά σας νέα και δυνατά. Οι σπόροι κολοκύθας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο ενώ ο πουρές κολοκύθας είναι γεμάτος με κάλιο και σίδηρο. Αν και ο σίδηρος δεν θεωρείται συνήθως ως θρεπτικό συστατικό για την οικοδόμηση των οστών, μελέτες έχουν βρει ότι η διατήρηση επαρκών επιπέδων σιδήρου είναι απαραίτητη για γερά οστά.

Αυτό το πικάντικο παρφέ εμπνευσμένο από το φθινόπωρο μυρίζει σαν κολοκυθόπιτα και εορταστικά μπαχαρικά και θα φωτίσει κάθε ώρα πρωινού ή σνακ κατά τους πιο δροσερούς μήνες. Όταν πρόκειται για granola, κάποιοι λένε ότι το σπιτικό είναι πάντα καλύτερο (και πιο φρέσκο!). Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το νόστιμο παρφέ, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μία από τις συνταγές μας και να φτιάξετε μια νόστιμη σπιτική γκρανόλα που ταιριάζει στις διατροφικές σας ανάγκες και τις γευστικές σας ανάγκες, όπως αυτή η παλεό γκρανόλα , κετο γκρανόλα , μια υγιεινή γκρανόλα από μέλι-πεκάν-κεράσι ή μια γκρανόλα που μοιάζει με επιδόρπιο με κράνμπερι-πορτοκάλι.

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα κολοκύθα 15 ουγκιά
  • 2 φλιτζάνια ελληνικό γιαούρτι χωρίς λιπαρά με γεύση βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 1/2 φλιτζάνι granola με σπόρους κολοκύθας
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 4 κουταλάκι του γλυκού καθαρό σιρόπι σφενδάμου

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κολοκύθα, το 1/2 φλιτζάνι από το γιαούρτι και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα τρίτο μπολ, ρίξτε μαζί τη γκρανόλα και το πιπέρι καγιέν.

2. Σε τέσσερα βάζα κονσερβοποίησης σε μέγεθος πίντας ή ποτήρια παρφέ, απλώστε το μισό μείγμα κολοκύθας και το ένα τρίτο της γκρανόλας. Γεμίστε με το μείγμα γιαουρτιού, άλλο ένα τρίτο της γκρανόλας και το υπόλοιπο μείγμα κολοκύθας. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη γκρανόλα και περιχύνουμε με σιρόπι σφενδάμου.