Αυτά τα μπιφτέκια κολοκυθιού είναι τραγανά εξωτερικά και τρυφερά εσωτερικά, με μια απολαυστική γεύση από το τυρί παρμεζάνα και τα φρέσκα μυρωδικά. Είναι ιδανικά για να χρησιμοποιήσετε επιπλέον κολοκυθάκια από τον κήπο ή την τοπική αγορά σας και αποτελούν μια υγιεινή και χορταστική προσθήκη σε κάθε γεύμα.
Συστατικά:
- 2 μέτρια κολοκυθάκια, τριμμένα
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 αυγό, χτυπημένο
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Οδηγίες:
- Ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια χρησιμοποιώντας ένα κουτί τρίφτη. Τοποθετήστε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ή πετσέτα και στύψτε την υπερβολική υγρασία. Αυτό το βήμα βοηθά στην αποφυγή του να γίνουν πολύ υδαρή τα μπιφτέκια.
- Συνδυάστε τα συστατικά:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, την τριμμένη φρυγανιά, το τυρί παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το χτυπημένο αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα.
- Φόρμα μπουρεκάκια:
Παίρνετε μια μερίδα από το μείγμα και το πλάθετε σε μπουρεκάκια, περίπου 1/4 φλιτζάνι μείγματος ανά μπουρέκι. Μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
- Μαγειρέψτε τα μπιφτέκια:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τα κολοκυθοκεφτεδάκια στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Ίσως χρειαστεί να τα μαγειρέψετε σε παρτίδες ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού σας.
Σερβίρισμα:
Μόλις ψηθούν, μεταφέρετε τα κολοκυθοκεφτέδες σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρετε ζεστό ως νόστιμο ορεκτικό ή συνοδευτικό.