Αυτό το πιάτο ιταλικής έμπνευσης φτιάχνεται με τρία μόνο υλικά, ψητές ντομάτες, τορτελίνια και φρέσκο βασιλικό. Με τρία μόνο υλικά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νόστιμο και εύκολο δείπνο. Η γλυκύτητα από τα ψητά ντοματίνια, θα σας εντυπωσιάσει! Αξίζει τον κόπο να δημιουργήσετε κάτι τόσο γευστικό για την εβδομάδα των Παθών!
Τορτελίνια με σάλτσα από ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό
Συστατικά συνταγής:
- 4 κούπες ντοματίνια
- ⅓ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού σπασμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κιλό τορτελίνια με τυρι
- 1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού, κομμένα σε λεπτές φέτες
Παρασκευή συνταγής:
- Προθερμάνετε το μάτι του φούρνου να κάψει. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει.
- Τοποθετήστε τις ντομάτες σε ένα ρηχό τηγάνι. Προσθέστε λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε να ενωθούν. Ψήστε για 25 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι οι ντομάτες να γίνουν μαλακές και ζουμερές, περίπου 15 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Προσθέστε τις ψητές ντομάτες στα στραγγισμένα τορτελίνια και ανακατέψτε. Από πάνω ρίχνετε τον βασιλικό.
- Το πιάτο αυτό σερβίρεται ζεστό.
Απολαύστε!!!