Το είδος και η ποσότητα του φαγητού που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πόσο ενεργητικοί ή κουρασμένοι θα νιώσετε. Ενώ όλα τα τρόφιμα θα σας δώσουν ενέργεια μέσω των θερμίδων, ορισμένα τρόφιμα προσφέρουν θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Β, υγιείς υδατάνθρακες, ενεργητικά λίπη και ικανοποιητικές πρωτεΐνες που σας βοηθούν να παραμένετε σε εγρήγορση και συγκεντρωμένοι όλη την ημέρα σας. Ένα από αυτά είναι φρούτο και δεν είναι άλλο από την μπανάνα.
Ψωμί μπανάνας
Αυτό το κλασικό καρβέλι μπανάνας απαιτεί μόλις έξι υλικά και είναι ιδανικό για μια εύκολη απόλαυση ή για πρωινό σνακ. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε υπερώριμες μπανάνες που σύντομα θα χαλάσουν.
Συστατικά
- 125 γρ βούτυρο μαλακωμένο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος αλλά αν είναι ανάλατο προσθέστε μια πρέζα αλάτι με το αλεύρι) και επιπλέον για τη φόρμα
- 125 γρ μαλακή καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 225 γρ αλεύρι απλό
- 2 αυγά χτυπημένα
- 450 γρ ώριμες μπανάνες βάρους χωρίς φλούδα (περίπου 3-4) , πολτοποιημένες
Μέθοδος
ΒΗΜΑ 1
Βουτυρώνετε μια φόρμα 900γρ και στη συνέχεια στρώνετε με μια φαρδιά λωρίδα χαρτιού ψησίματος.
ΒΗΜΑ 2
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ηλεκτρικά χτυπητήρια για 2-3 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε το μπέικιν πάουντερ και το μισό αλεύρι, τα μισά αυγά και τις μισές μπανάνες και ανακατέψτε καλά αυτό θα σας βοηθήσει να μην κόψει το μείγμα. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι, τα αυγά και τις μπανάνες και ανακατέψτε σε ένα χυλό.
ΒΗΜΑ 3
Ρίξτε ένα κουτάλι μέσα στη φόρμα του ψωμιού και ισοπεδώστε. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα σουβλάκι που βάζουμε στη μέση. Ψύξτε για 10 λεπτά, στη συνέχεια βγάζετε από το ταψί και κρυώνετε εντελώς σε σχάρα πριν το σερβίρετε.