Ο τόνος σε κονσέρβα είναι ένα ευέλικτο και προσιτό συστατικό που μπορεί να μετατραπεί σε ένα απολαυστικό και θρεπτικό γεύμα. Εδώ είναι μια απλή αλλά γευστική συνταγή για μια κλασική τονοσαλάτα που μπορείτε να απολαύσετε για μεσημεριανό, δείπνο ή ακόμα και ως σνακ.
Συστατικά
- 1 κονσέρβα τόνο, στραγγισμένο
- 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κοτσάνι σέλινου, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι τουρσί, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- Προαιρετικά: 1 βραστό αυγό, ψιλοκομμένο
Οδηγίες
- Ετοιμάστε τον τόνο: Ανοίξτε την κονσέρβα του τόνου και στραγγίστε τον καλά. Τοποθετήστε τον τόνο σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανάμειξης, σπάζοντας τον με ένα πιρούνι μέχρι να ξεφλουδίσει.
- Ανακατέψτε τη βάση: Προσθέστε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα Dijon και το χυμό λεμονιού στον τόνο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα ο τόνος. Ο χυμός λεμονιού προσθέτει μια φρέσκια, πικάντικη γεύση που φωτίζει τη σαλάτα.
- Προσθέστε λαχανικά: Ψιλοκόβουμε το σέλινο, το κόκκινο κρεμμύδι και το τουρσί άνηθου. Αυτά τα λαχανικά προσθέτουν μια απολαυστική τραγανή γεύση και μια έκρηξη γεύσης. Τα προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα τόνου και ανακατεύουμε να ενωθούν.
- Γαρνίρισμα: Προσθέστε τον ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για μια νότα φρεσκάδας από βότανα. Αλατοπιπερώνουμε τη σαλάτα κατά βούληση. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα ψιλοκομμένο βραστό αυγό για επιπλέον πρωτεΐνη και πλούσιο.
- Σερβίρισμα: Αυτή η τονοσαλάτα είναι απίστευτα ευέλικτη. Σερβίρετε το σε ένα κρεβάτι με ανάμεικτα χόρτα για ένα ελαφρύ γεύμα, απλώστε το σε ψωμί ολικής αλέσεως για ένα πλούσιο σάντουιτς ή ρίξτε το σε κράκερ για ένα γρήγορο σνακ. Μπορείτε επίσης να το γεμίσετε σε μια πίτα ή να το τυλίξετε σε μια τορτίγια με λίγο μαρούλι και ντομάτα.
Συμβουλές για επιτυχία
- Για μια πιο υγιεινή εκδοχή, αντικαταστήστε τη μισή μαγιονέζα με γιαούρτι.
- Μη διστάσετε να προσθέσετε άλλα συστατικά όπως κάπαρη, ελιές ή ψιλοκομμένες πιπεριές για επιπλέον γεύση.
- Ψύξτε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε για να ενωθούν οι γεύσεις.
Απολαύστε αυτή τη γρήγορη και εύκολη συνταγή για σαλάτα τόνου σε κονσέρβα, ένα τέλειο μείγμα κρεμώδους, τραγανής και αλμυρής λιχουδιάς που σίγουρα θα σας ικανοποιήσει!