Αυτό το τιραμισού είναι η τέλεια, απολαυστική πρωινή απόλαυση που όλοι πρέπει να ενσωματώσουν στη ρουτίνα προετοιμασίας γευμάτων. Όχι μόνο έχουν γεύση σαν την αγαπημένη απόλαυση όλων μας με γεύση καφέ, αλλά θεωρούνται εντελώς μια υγιεινή ιδέα πρωινού. Ένας πολυεπίπεδος, κρεμώδης συνδυασμός από τραγανά μπισκότα, δυνατό καφέ και μείγμα πικάντικης γλυκιάς κρέμας, το τιραμισού μεταφράζεται υπέροχα σε ένα βελούδινο πρωινό βρώμης.
Τι είναι το τιραμισού με ολονύχτια βρώμη;
Χρησιμοποιώντας μια πολύ παρόμοια βάση με την κλασική ολονύχτια βρώμη, συνδυάστε το γάλα της επιλογής σας με σιρόπι σφενδάμου ή οποιοδήποτε προτιμώμενο γλυκαντικό. Ρίξτε μια υγιεινή ποσότητα εσπρέσο ή καφέ και εκχύλισμα βανίλιας. Αφού το μοιράσετε σε 4 δοχεία, ανακατέψτε με παλιομοδίτικη τυλιγμένη βρώμη και σπόρους chia. Οι σπόροι Chia δίνουν στη βρώμη μια ωραία υφή σαν πουτίγκα, ενώ τροφοδοτούν το πρωί σας με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και πολλά άλλα! Το αφράτο κάλυμμα είναι ένας συνδυασμός πικάντικου τυριού κρέμας και απαλού γιαουρτιού βανίλιας, που ολοκληρώνεται με σκόνη κακάο που θα οδηγήσει στο σπίτι το θέμα επιδόρπιο για πρωινό.
Υπάρχει καφές στο τιραμισού overnight oats;
Αυτή η συνταγή λειτουργεί υπέροχα με σφηνάκια εσπρέσο, δυνατό καφέ ή ακόμα και σκόνη στιγμιαίου εσπρέσο σε συνδυασμό με νερό. Εάν αυτό είναι φτιαγμένο για παιδιά ή για όσους προτιμούν να αποφύγουν την καφεΐνη, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα καφέ χωρίς καφεΐνη. Θα έχει ακόμα τόσο νόστιμη γεύση!
Συστατικά
- 2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο
- 1/2 φλ. εσπρέσο ή δυνατός παρασκευασμένος καφές
- 6 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 2 1/2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλ. βρώμη
- 8 κουτ. σπόροι chia
- 60 γρ. τυρί κρέμα, κομμένο σε κύβους και μαλακό
- 1 γιαούρτι βανίλιας
- Κακάο σε σκόνη, για σερβίρισμα
Κατευθύνσεις
- Συνδυάστε το γάλα, τον καφέ, ¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου και 1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Μοιράστε το μείγμα σε 4 βάζα ή αεροστεγώς δοχεία.
- Ανακατέψτε ½ φλιτζάνι βρώμη και 2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους chia σε κάθε δοχείο, διασφαλίζοντας ότι η βρώμη είναι βυθισμένη στο υγρό. Σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή έως και 12 ώρες.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Χτυπάτε με σύρμα το γιαούρτι, τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου και 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνουν κρεμώδη.
- Ρίξτε κουταλιές το μείγμα γιαουρτιού πάνω από τη βρώμη, απλώνοντας σε μια λεία στρώση. Πασπαλίστε με σκόνη κακάο και σερβίρετε παγωμένο.