Διατροφή

Tinto de verano: Ένα καλοκαιρινό κοκτέιλ με κόκκινο κρασί

Tinto de verano: Ένα καλοκαιρινό κοκτέιλ με κόκκινο κρασί
Tinto de verano: Ένας αφρώδης, ρουμπινί συνδυασμός κόκκινου κρασιού και σόδας εσπεριδοειδών που σερβίρεται με πάγο.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Εάν είστε πεπεισμένοι ότι το κόκκινο κρασί πρέπει να προορίζεται για τους πιο κρύους μήνες που αξίζουν το πουλόβερ, σκεφτείτε το tinto de verano. Ένας αφρώδης, ρουμπινί συνδυασμός κόκκινου κρασιού και σόδας εσπεριδοειδών που σερβίρεται με πάγο. Αυτό σηματοδοτεί το καλοκαίρι στην Ισπανία όπως είναι ένα παγωμένο μπουκάλι ροζέ για το καλοκαίρι στην Προβηγκία.


Συνταγή: Tinto de Verano

«Είναι ένα διασκεδαστικό, εύκολο ποτό στην παραλία ή στην πισίνα», είπε η Sandra Cordero, η ιδιοκτήτρια του Gasolina και του Bar Xuntos που θα ανοίξει σύντομα στο Λος Άντζελες. «Δεν θα έπινα ένα tinto de verano με κάτω από τους 30 βαθμούς». Για να το φτιάξετε, ξεκινήστε επιλέγοντας το σωστό tinto ή κόκκινο κρασί. Οι Ισπανοί παραδοσιακά επιλέγουν πιο στιβαρά και τανικά επιτραπέζια κρασιά: Κοιτάξτε τις ποικιλίες σταφυλιού tempranillo, garnacha ή monastrell ή απλώς ζητήστε από το οινοποιείο της γειτονιάς σας να σας προτείνει ένα μπουκάλι.

Η σύντομη λίστα συστατικών σημαίνει ότι κάθε στοιχείο επηρεάζει έντονα το τελικό ποτό, επομένως η κυρία Cordero προτείνει να επιλέξετε ένα μπουκάλι που θέλετε να έχετε μόνο του. Ρίξτε την επιλεγμένη (και κατά προτίμηση παγωμένη) απόχρωση πάνω από πάγο, στη συνέχεια κόψτε το κρασί με μια σόδα εσπεριδοειδών για να φωτίσει και προσθέστε αναβρασμό. Στην Ισπανία, η La Casera, μια σόδα εσπεριδοειδών τόσο διάχυτη που αναφέρεται απλώς ως «gaseosa» ή «σόδα» στα ισπανικά, είναι το αναψυκτικό της επιλογής. Αλλά, εάν δεν μπορείτε να πάρετε τα χέρια σας, χρησιμοποιήστε μια άλλη σόδα με λεμόν.

Αυτά τα τρία συστατικά – κρασί, σόδα, πάγος – είναι όλα όσα χρειάζεστε για ένα σωστό tinto de verano. Αλλά, όπως είπε, υπάρχει αρκετός χώρος για παιχνίδι. Προσθέστε ένα στύψιμο από φρέσκο χυμό λεμονιού ή λάιμ — ή τολμήστε να φτιάξετε το δικό σας απλό σιρόπι εσπεριδοειδών όπως σε αυτή τη συνταγή. Ανακατέψτε τις φλούδες λεμονιού και λάιμ με ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι, προσθέστε φρέσκο χυμό λεμονιού, ζεστάνετε τόσο ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια αφήστε τα στην άκρη να βράσουν.

Σε περίπου μία ώρα, έχετε έτοιμο σιρόπι για το tinto de verano σας. Συνδυάστε οποιοδήποτε επιπλέον με σόδα ή τονωτικό νερό για λεμονάδα, προσθέστε το σε μια άλλη συνταγή κοκτέιλ που απαιτεί εσπεριδοειδή και τυπικό απλό σιρόπι, όπως μαργαρίτα sherry, ή απλώς κρατήστε το στο ψυγείο για τον επόμενο γύρο tinto de verano. Η κυρία Cordero προτείνει να δοκιμάσετε ένα σκούρο ροζέ. Αν προτιμάτε ένα άλλο ποτό, προσθέστε γλυκό βερμούτ. Σερβίρετε με πάγο σε ένα ποτήρι κρασιού. Όπως κι αν επιλέξετε να tinto, το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ελαφρύ, δροσιστικό κοκτέιλ ιδανικό για ποτό με ζεστό καιρό.