Εμπνευσμένες από μια viral τάση TikTok, αυτές οι πατάτες έχουν ένα τραγανό εξωτερικό και ένα απίστευτα κρεμώδες εσωτερικό. Ένας συνδυασμός αλεύρου ρυζιού και αμύλου πατάτας εξασφαλίζει ένα τραγανό εξωτερικό, ενώ η σκόνη σκόρδου και η πάπρικα προσθέτουν μια ώθηση στη γεύση. Σερβίρετε αυτές τις πατάτες με κέτσαπ ή την αγαπημένη σας σάλτσα.
Τραγανές πατάτες του Tik Tok
Συστατικά συνταγής:
- 4 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2 ιντσών
- λάδι για τηγάνισμα
- ¼ φλιτζάνι ρυζάλευρο
- 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι καρυκευμένο
Παρασκευή συνταγής
Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό για να τις καλύψει κατά 1 ίντσα. Φέρτε σε μια δυνατή βράση? καλύψτε, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες όταν τις τρυπήσετε με ένα πιρούνι, για 15 έως 20 λεπτά. Στραγγίστε και περάστε κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε. Στραγγίστε καλά και στεγνώστε.
Ενώ οι πατάτες μαγειρεύονται, ζεστάνετε 3 ίντσες λάδι σε ένα μεγάλο ολλανδικό φούρνο ή άλλη βαριά κατσαρόλα σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία έως 350 βαθμούς Φ (175 βαθμούς C).
Χρησιμοποιώντας ένα ρύζι ή πουρέ πατάτας, πολτοποιήστε καλά τις πατάτες ώστε να μην μείνουν κομμάτια. Ανακατέψτε μαζί τον πουρέ πατάτας, το ρυζάλευρο, το άμυλο καλαμποκιού και το αλάτι καρύκευμα σε ένα μέτριο μπολ μέχρι το μείγμα να ενωθεί και να σχηματιστεί μια ζύμη, προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού νερό κάθε φορά όπως χρειάζεται.
Χωρίστε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Διαμορφώστε κάθε κομμάτι σε ένα κούτσουρο διαμέτρου 1 ίντσας και κόψτε κάθε κορμό σε κομμάτια 1 ίντσας.
Δουλεύοντας σε παρτίδες, τηγανίστε κομμάτια ζύμης σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, γυρίζοντάς τα περιστασιακά, για 2 έως 3 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα αράχνη ή τρυπητή, μεταφέρετε από το λάδι σε μια σχάρα που τοποθετείται πάνω από ένα ταψί για να στραγγίξει. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.
Αυξήστε τη θερμότητα σε μέτρια προς υψηλή για να αυξήσετε τη θερμοκρασία του λαδιού στους 375 βαθμούς F (190 βαθμούς C).
Τηγανίστε για δεύτερη φορά, σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, άλλα 2 λεπτά. Επιστρέψτε στη σχάρα και ξεσκονίστε με πρόσθετο αλάτι, εάν θέλετε. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή σας απόλαυση!!!