Διατροφή

Τι συμβαίνει στη μνήμη σου όταν πίνεις γάλα κάθε μέρα

Τι συμβαίνει στη μνήμη σου όταν πίνεις γάλα κάθε μέρα
Αν δεν έχετε ευαισθησίες στο αγελαδινό γάλα, δεν είναι κακό να συμπεριλάβετε το γάλα στην καθημερινή σας διατροφή ακόμα και ως ενήλικας.

Για όσους δεν έχουν δυσανεξία στη λακτόζη  ή είναι αλλεργικοί στα γαλακτοκομικά, η έρευνα δεν υποστηρίζει αυτούς τους ισχυρισμούς. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετά οφέλη που προκύπτουν από την κατανάλωση ενός θρεπτικού ποτηριού γάλακτος. Ωστόσο οι ενήλικες που τείνουν να τρώνε μια πιο ποικίλη διατροφή, είναι πιθανό να λαμβάνουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά από άλλα τρόφιμα. Εκτός από εξαιρετική πηγή ασβεστίου, το γάλα περιέχει και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ιώδιο.

 

Τα υγιή οστά είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη όσον αφορά την κατανάλωση γάλακτος, αλλά αποδεικνύεται ότι μπορείτε να κάνετε πολλά και για τη μνήμη σας όταν πίνετε γάλα κάθε μέρα. Και αυτή τη φορά, η σύσταση είναι για ενήλικες που θέλουν να αποτρέψουν εγκεφαλικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ. Υπάρχει ένα αντιοξειδωτικό στον εγκέφαλό σας που ονομάζεται γλουταθειόνη ή GSH που ενισχύεται από την τακτική κατανάλωση γάλακτος και αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία του εγκεφάλου και τη μνήμη.

Έχουμε σκεφτεί από καιρό ότι το γάλα είναι πολύ σημαντικό για τα οστά και πολύ σημαντικό για τους μύες. Όμως αυτή η μελέτη δείχνει ότι θα μπορούσε να είναι σημαντικό και για τον εγκέφαλό. Σε μια διαφορετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Dairy Journal, στην οποία συμμετείχαν 972 άτομα ηλικίας 23 έως 98, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι ανέφεραν ότι κατανάλωναν γαλακτοκομικά 5-6 φορές την εβδομάδα, είχαν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ μνήμης από εκείνους που δεν το έκαναν . Αυτή τη φορά, οι ερευνητές απέδωσαν την ώθηση στην υγεία του εγκεφάλου στο μαγνήσιο στο αγελαδινό γάλα.

Αυτό σημαίνει ότι οι ενήλικες πρέπει να καταναλώνουν γάλα κάθε μέρα;

Λοιπόν, αν δεν έχετε ευαισθησίες στο αγελαδινό γάλα, δεν είναι κακό να συμπεριλάβετε το γάλα στην καθημερινή σας διατροφή ακόμα και ως ενήλικας. Μάλιστα, για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας συνιστάται η τακτική κατανάλωση γάλακτος για την πρόληψη του εκφυλισμού των μυών και της οστεοπόρωσης. Τα γαλακτοκομικά είναι μια απίστευτα σημαντική ομάδα τροφίμων για τους ανθρώπους καθώς μεγαλώνουν. Όμως όπως με κάθε τρόφιμο, να θυμάστε ότι το μέτρο είναι το κλειδί. Δεδομένου ότι υπάρχουν γαλακτοπαραγωγοί παντού, δοκιμάστε να επιλέξετε ένα γάλα που παράγεται τοπικά. Η σύνδεση με έναν τοπικό αγρότη μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα προϊόν καλύτερης ποιότητας που θα επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον επίσης.