Διατροφή

Θαλασσινό αλάτι: Γιατί πρέπει να προσθέσουμε το θαλασσινό αλάτι στο φαγητό μας;

Θαλασσινό αλάτι: Γιατί πρέπει να προσθέσουμε το θαλασσινό αλάτι στο φαγητό μας;
Θαλασσινό αλάτι: Αυτοί οι τρεις λόγοι αποδεικνύουν ότι το θαλασσινό αλάτι είναι ο τέλειος συνεργάτης σας στην κουζίνα κάθε μέρα.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Γνωρίζατε ότι υπάρχει ένα είδος θαλασσινού αλατιού που είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση στην κουζίνα; Το θαλασσινό αλάτι χρησιμοποιείται συχνά για γαστρονομικές παρασκευές ή για να προσθέσει μια τελευταία πινελιά σε ένα εκλεπτυσμένο πιάτο, αλλά οι άνθρωποι γρήγορα αναζητούν το παραδοσιακό μαγειρικό αλάτι για την καθημερινή τους μαγειρική. Αυτοί οι τρεις λόγοι αποδεικνύουν ότι το θαλασσινό αλάτι είναι ο τέλειος συνεργάτης σας στην κουζίνα κάθε μέρα.


Αλάτι φαγητού

Το θαλασσινό αλάτι είναι ελαφρώς «πλουσιότερο» από το κανονικό επιτραπέζιο αλάτι. Εκτός από χλωριούχο νάτριο, το θαλασσινό αλάτι περιέχει επίσης μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Καθαρά φυσικό

Το θαλασσινό αλάτι, εννοείται ότι είναι αλάτι που προέρχεται από τη θάλασσα. Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο εκτός από θαλασσινό νερό, αέρα και ήλιο. Το θαλασσινό νερό συλλέγεται σε αλμυρά έλη στα οποία εναποτίθεται το θαλασσινό αλάτι λόγω εξάτμισης. Αυτό το θαλασσινό αλάτι συλλέγεται και καθαρίζεται. Είναι μια μέθοδος αιώνων που διατηρείται ακόμα και σήμερα ζωντανή. Δεν μπορείτε να βρείτε μια πιο οικολογική και βιώσιμη μέθοδο παραγωγής αλατιού.

Μοναδική γευστική εμπειρία

Το θαλασσινό αλάτι είναι ελαφρώς «πλουσιότερο» από το κανονικό επιτραπέζιο αλάτι. Αν και και τα δύο άλατα αποτελούνται κυρίως από χλωριούχο νάτριο, το θαλασσινό αλάτι έχει πιο σύνθετη σύνθεση. Εκτός από χλωριούχο νάτριο περιέχει επίσης μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Αυτά δίνουν στο θαλασσινό αλάτι μια διαφορετική υφή και η ακανόνιστη δομή των κόκκων του παρέχει την ιδιαίτερη γεύση του.

Φυσική ποικιλία μεγεθών κόκκων

Το θαλασσινό αλάτι είναι φυσικά διαθέσιμο σε διάφορα μεγέθη κόκκων. Το ακατέργαστο θαλασσινό αλάτι πλένεται, στεγνώνει, σπάει και κοσκινίζεται. Αυτό δημιουργεί ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών μεγεθών κόκκων. Για παράδειγμα, υπάρχει λεπτό θαλασσινό αλάτι για καθημερινή χρήση ή χοντρό θαλασσινό αλάτι για αλατόμυλους ή για παρασκευή άλμης.

Το θαλασσινό αλάτι πολύ συχνά υποτιμάται στο καθημερινό μαγείρεμα. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του το καθιστούν το ιδανικό καρύκευμα. Είναι τέλειο κάθε μέρα, σε κάθε κουζίνα και για κάθε πιάτο!