Διατροφή

Θαλασσινό αλάτι επεξεργασία: Είναι το θαλασσινό αλάτι πιο θρεπτικό από το κοινό επιτραπέζιο; [vid]

Θαλασσινό αλάτι επεξεργασία: Είναι το θαλασσινό αλάτι πιο θρεπτικό από το κοινό επιτραπέζιο; [vid]
Θαλασσινό αλάτι επεξεργασία: Τα τελευταία χρόνια, το θαλασσινό αλάτι ενδείκνυται ως πιο υγιεινή και θρεπτική διατροφική επιλογή σε σύγκριση με το κοινό επιτραπέζιο αλάτι. Διαβάστε στο κείμενο που ακολουθεί ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ των δύο ειδών αλατιού, καθώς και ποιο είδος είναι πιο ευεργετικό για την υγεία σας.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί σε τι διαφέρει το θαλασσινό αλάτι από το κοινό επιτραπέζιο άλας; Λοιπόν, σύμφωνα με την κλινική Mayo στις ΗΠΑ, οι κύριες διαφορές μεταξύ του θαλασσινού και του επιτραπέζιου αλατιού είναι στη γεύση, την υφή και τον τρόπο επεξεργασίας τους.


  • Πώς παράγεται το θαλασσινό αλάτι;

Το θαλασσινό αλάτι παράγεται με εξάτμιση του ωκεάνιου/θαλασσινού νερού ή του νερού που προέρχεται από λίμνες αλμυρών υδάτων και συνήθως υφίσταται λίγη επεξεργασία. Ανάλογα με την φυσική πηγή προέλευσης του νερού, το θαλασσινό αλάτι παρουσιάζει διαφορετικές συγκεντρώσεις σε ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Ειδικότερα, τα μέταλλα, πέραν των ευεργετικών τους επιδράσεων στην ανθρώπινη υγεία, προσθέτουν γεύση και χρώμα στο θαλασσινό αλάτι, το οποίο φτάνει επίσης σε μια ποικιλία υφών ή επιπέδων τραχύτητας.

  • Ποια είναι η διαδικασία παραγωγής του επιτραπέζιου αλατιού;

Το επιτραπέζιο αλάτι εξορύσσεται συνήθως από αποθέμετα υπόγειου αλατιού. Ακολούθως, υποβάλλεται σε μεγαλύτερη επεξεργασία για την απομάκρυνση των ορυκτών. Συνήθως, περιέχει πρόσθετα συστατικά για την αποφυγή της συσσώρευσης. Τα περισσότερα επιτραπέζια αλάτια έχουν επίσης προσθήκες ιωδίου. Το ιώδιο είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που βοηθά στη διατήρηση της υγείας του θυρεοειδούς.

  • Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο ειδών άλατος ως προς την θρεπτική τους αξία;

Σύμφωνα με την κλινική Mayo, το θαλασσινό αλάτι και το κοινό επιτραπέζιο αλάτι έχουν την ίδια βασική θρεπτική αξία. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, ότι συχνά το θαλασσινό αλάτι προωθείται ως πιο υγιεινή επιλογή. Επιπλέον, το θαλασσινό αλάτι και το κοινό επιτραπέζιο αλάτι περιέχουν συγκρίσιμες ποσότητες σε νάτριο κατά βάρος.

  • Απολαύστε όποιο αλάτι προτιμάτε. αλλά να θυμάστε να το κάνετε με μέτρο

Το σημαντικό είναι να θυμάστε, πως όποιο είδος αλατιού κι αν απολαμβάνετε, είτε πρόκειται για το θαλασσινό αλάτι είτε για το κοινό επιτραπέζιο, συνίσταται να είστε προσεκτικοί με την κατανάλωσή του. Ειδικότερα, οι Διατροφικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς των ΗΠΑ προτείνουν τον περιορισμό της λήψης νατρίου σε λιγότερο από 2.300 χιλιοστόγραμμα ημερισίως.

Δείτε το σχετικό βίντεο: