Στα διατροφικά πλεονεκτήματα των καλαμαριών περιλαμβάνεται και το χαμηλό θερμιδικό τους περιεχόμενο, το οποίο μπορεί ωστόσο να διαφοροποιηθεί σημαντικά, ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος. Έτσι, είναι προτιμότερο να καταναλώνονται ψητά ή μαγειρευτά στην κατσαρόλα, καθώς το τηγάνισμα μπορεί να αυξήσει κατά πολύ την περιεκτικότητά τους σε λιπαρά και θερμίδες.
Συστατικά
2 καλαμάρια κομμένα και καθαρισμένα
1 φλιτζάνι σέσκουλο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα
1/8 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα ή τυρί Romano
Αλάτι πιπέρι
Οδηγίες
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
- Προσθέστε καλαμάρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε το σκόρδο και το κρασί. Μαγειρέψτε μέχρι να φύγουν σχεδόν τα υγρά.
- Προσθέστε το σέσκουλο, το κουκουνάρι και τη μαρινάρα.
- Μαγειρέψτε για 1 με 2 λεπτά και μετά προσθέστε το τυρί, αλάτι και πιπέρι.
- Καλή σας όρεξη!