Διατροφή

Θαλασσινά συνταγή: Κροκέτες με γαρίδες και ρύζι 

Θαλασσινά συνταγή: Κροκέτες με γαρίδες και ρύζι 
Θαλασσινά συνταγή: Οι κροκέτες με γαρίδες και ρύζι είναι ένα νόστιμο και γευστικό πιάτο που είναι τέλειο για μια ειδική περίσταση ή απλώς για ένα ζεστό δείπνο στο σπίτι.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Οι κροκέτες με γαρίδες και ρύζι είναι ένα νόστιμο και γευστικό πιάτο που είναι τέλειο για μια ειδική περίσταση ή απλώς για ένα ζεστό δείπνο στο σπίτι. Αυτή η συνταγή είναι εύκολο να γίνει και μπορεί να προετοιμαστεί σε λιγότερο από μία ώρα. Εδώ είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να φτιάξετε κροκέτες με γαρίδες και ρύζι:


 

 Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι
  • 1/2 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες και ξεφλουδισμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • Λάδι για τηγάνισμα

 

Οδηγίες:

  1. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα, περίπου 2-3 ​​λεπτά. Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  3. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
  4. Προσθέστε το μαγειρεμένο ρύζι, τις ψιλοκομμένες γαρίδες, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
  5. Μόλις κρυώσει το μείγμα, το πλάθουμε σε μικρές κροκέτες. Βουτήξτε κάθε κροκέτα στα χτυπημένα αυγά και στη συνέχεια πασπαλίστε με τριμμένη φρυγανιά.
  6. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά φριτέζα ή τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά.
  7. Αφαιρούμε τις κροκέτες από το λάδι και τις τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι.
  8. Σερβίρετε τις κροκέτες με την αγαπημένη σας σάλτσα ντιπ ή μια συνοδευτική σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα.

Αυτή η συνταγή για κροκέτες με γαρίδες και ρύζι είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας με την υπέροχη γεύση και την τραγανή υφή της.