Διατροφή

Ταρτάρ Μπριζόλα: Φτιάχνοντας μπριζόλα ταρτάρ piedmontese με αμύγδαλα και κροστίνι

Ταρτάρ Μπριζόλα: Φτιάχνοντας μπριζόλα ταρτάρ piedmontese με αμύγδαλα και κροστίνι
Ταρτάρ Μπριζόλα: Δημιουργήστε ταρτάρ από μπριζόλα και προσθέστε αμύγδαλα και κροτσίνι. Θα εντυπωσιαστείτε με τη γεύση, τη μυρωδιά, αλλά και με τον εαυτό σας που φτιάξατε κάτι τόσο ιδιαίτερο.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αν φοβάστε να φτιάξετε ταρτάρ, θα πρέπει να βρείτε λίγο θάρρος και ασφαλώς τα κορυφαία υλικά, και θα έχετε ότι ακριβώς χρειάζεστε για να φτιάξετε υπέροχο ταρτάρ βοδινού στο σπίτι. Αυτή η έκδοση σε στυλ piedmontese είναι αρωματισμένη με τρούφα και αφήνει μια επίγευση που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Είναι εύκολο στην παρασκευή του, παρ’ όλο τον ντόρο που επικρατεί γύρω από το όνομά του.


Φτιάξτε ταρτάρ από μπριζόλες

Τα συστατικά του είναι ασφαλή και θα κάνουν το συγκεκριμένο πιάτο να μοιάζει βγαλμένο από βιβλίο μαγειρικής και είναι τα εξής:

  • 400 γρ φιλέτο μοσχαρίσιο μάτι καλύτερης ποιότητας κατά προτίμηση βιολογικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού
  • 1 μικρό εσκαλότ, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας πλατύφυλλο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 αμύγδαλα ασπρισμένα, αλεσμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
  • 1/4 του φλυτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 αυγά ορτυκιού
  • 20 γρ ανάλατο βούτυρο
  • 8-12 φέτες ψημένη τσιαπάτα
  • Πάστα τρούφας ή λάδι τρούφας προαιρετικά για το σερβίρισμα

Για να το φτιάξετε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε σε λεπτές φέτες το μοσχαρίσιο κρέας και στη συνέχεια ψιλοκόψτε μέχρι να έχετε μια υφή που να μοιάζει με κιμά. Σε ένα μπολ βάζουμε το μοσχάρι με το θυμάρι, το εσκαλότ, το μαϊντανό και τα αμύγδαλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τόσο ελαιόλαδο όσο για να υγρανθεί το βόειο κρέας χωρίς να το πνίξουμε. Προσθέστε το πεκορίνο, ανακατέψτε τα όλα μαζί, στη συνέχεια δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα αν θέλετε. Αν αναρωτιέστε με ποιον τρόπο να ψιλοκόψετε δεντρολίβανο και θυμάρι, θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα στρογγυλό κόφτη ζαχαροπλαστικής 8 εκατοστών, σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και να ρίξετε ένα τέταρτο από το βόειο κρέας στη φόρμα.

Πιέστε απαλά προς τα κάτω για να σχηματιστεί ένας δίσκος. Αφαιρέστε τη φόρμα και επαναλάβετε με το υπόλοιπο ταρτάρ. Αμέσως μετά, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Όταν το βούτυρο αρχίσει να τσιγαρίζει, σπάστε τα αυγά ορτυκιού και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσουν τα ασπράδια. Γεμίστε κάθε στρώση ταρτάρ με ένα τηγανητό αυγό ορτυκιού. Σερβίρετε τα ταρτάρ με φρυγανισμένη τσιαπάτα, περιχυμένη με πάστα τρούφας ή λάδι, αν θέλετε.