Διατροφή

Τάρτα ροδάκινου: Νόστιμη συνταγή για τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα 

Τάρτα ροδάκινου: Νόστιμη συνταγή για τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα 
Τάρτα ροδάκινου: Αν ψάχνετε για ένα νόστιμο και εύκολο επιδόρπιο για την επόμενη συγκέντρωση, τότε αυτή η συνταγή για τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα είναι η τέλεια επιλογή.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αν ψάχνετε για ένα νόστιμο και εύκολο επιδόρπιο για την επόμενη συγκέντρωση, τότε αυτή η συνταγή για τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα είναι η τέλεια επιλογή. Με βουτυράτη κρούστα, γλυκά ροδάκινα και ζουμερά μούρα, αυτή η τάρτα είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο. Για να φτιάξετε αυτή την τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3-4 ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα μούρα (όπως σμέουρα, βατόμουρα ή φράουλες)
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό, χτυπημένο

Για να ξεκινήσετε, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375 βαθμούς Φαρενάιτ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κόβουμε το βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ ζαχαροπλαστικής ή τα χέρια μας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα. Πιέστε τη ζύμη σε μια φόρμα τάρτας 9 ιντσών, φροντίζοντας να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο και τις πλευρές.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα ροδάκινα, τα μούρα, τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Ρίξτε το μείγμα των φρούτων στην προετοιμασμένη φόρμα για τάρτα. Περάστε το χτυπημένο αυγό πάνω από τις άκρες της κρούστας για να του δώσετε μια χρυσαφένια γυαλάδα. Τοποθετούμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα και τα φρούτα να ροδίσουν. Μόλις ψηθεί η τάρτα, την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν τη σερβίρουμε. Αυτή η τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα απολαμβάνετε καλύτερα ζεστή με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί.


Αυτή η τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα είναι ένα απλό και νόστιμο επιδόρπιο που είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Ο συνδυασμός από γλυκά ροδάκινα και ζουμερά μούρα είναι βέβαιο ότι θα είναι μια επιτυχία με τους φίλους και την οικογένειά σας. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για την επόμενη συλλογή σας και δείτε να εξαφανίζεται σε χρόνο μηδέν!