Η τάρτα με καρπούζι είναι ένα δροσιστικό και μοναδικό επιδόρπιο ιδανικό για το καλοκαίρι. Συνδυάζει τη ζουμερή γλύκα του καρπουζιού με μια κρεμώδη γέμιση και μια τραγανή κρούστα. Δείτε πώς να φτιάξετε μια νόστιμη τάρτα με καρπούζι.
Συστατικά
Για την κρούστα:
- 1 1/2 φλιτζάνι τρίμμα κράκερ Graham ή μπισκότα digestive, θρυμματισμένα
- 1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση:
- 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
- 8 ουγκιές τυρί κρέμα, μαλακωμένο
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη:
- 1 μικρό καρπούζι, χωρίς κουκούτσια, κομμένο σε λεπτές φέτες ή κύβους
- Φύλλα φρέσκιας μέντας για γαρνίρισμα
- Προαιρετικά: λίγα μούρα για επιπλέον χρώμα και γεύση
Εξοπλισμός
Ταψί για τάρτα 9 ιντσών
Μπολ ανάμειξης
Ηλεκτρικό μίξερ
Μιστρύ
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε την κρούστα:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τα ψίχουλα κράκερ Graham και την κρυσταλλική ζάχαρη. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα ψίχουλα και το μείγμα να μοιάζει με υγρή άμμο. Πιέστε το μείγμα ψίχουλα στον πάτο και πάνω στις πλευρές μιας φόρμας τάρτας 9 ιντσών, διασφαλίζοντας ότι είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη και συμπιεσμένη. Ψήνουμε την κρούστα για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Σε ένα μπολ, χτυπήστε το μαλακωμένο τυρί κρέμα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την παχύρρευστη κρέμα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Διπλώστε απαλά τη σαντιγί στο μείγμα του τυριού κρέμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να ομογενοποιηθεί.
Συναρμολογήστε την τάρτα:
Απλώστε ομοιόμορφα τη γέμιση του τυριού κρέμα πάνω από την κρυωμένη κρούστα, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα για να λειάνετε την κορυφή. Τοποθετήστε τις φέτες ή τους κύβους του καρπουζιού πάνω από τη γέμιση σε διακοσμητικό σχέδιο. Μπορείτε να επικαλύψετε ελαφρά τις φέτες ή να τακτοποιήσετε τους κύβους τακτοποιημένα ώστε να καλυφθεί εντελώς η γέμιση. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα μέντας και μούρα, εάν χρησιμοποιείτε, για πρόσθετο χρώμα και γεύση.
Ψύξτε και σερβίρετε:
Τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να δέσει η γέμιση και να ενωθούν οι γεύσεις.
Μόλις κρυώσει, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε την τάρτα κρύα. Απολαύστε αυτό το δροσιστικό επιδόρπιο μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα!
Βεβαιωθείτε ότι το καρπούζι είναι καλά στραγγισμένο για να μην μουσκέψει η τάρτα.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλα φρούτα, όπως ακτινίδιο ή μούρα, για πρόσθετη διακόσμηση και γεύση.