Διατροφή

Ταραμοσαλάτα Καθαρά Δευτέρα: Σπιτικός παραδοσιακός λευκός ταραμάς

Ταραμοσαλάτα Καθαρά Δευτέρα: Σπιτικός παραδοσιακός λευκός ταραμάς
Ταραμοσαλάτα Καθαρά Δευτέρα: Η φρέσκια ταραμοσαλάτα είναι πραγματικά εύκολη να γίνει στο σπίτι, καθώς το μείγμα ταραμά και ψωμιού συνδυάζεται με ελαιόλαδο, δίνοντάς του φυσικό πάχος, απαλότητα και εξαιρετική γεύση.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Μια παραδοσιακή, κρεμώδης και απολύτως νόστιμη συνταγή Ταραμοσαλάτας φτιαγμένη σε 15′ παρέα με την πεντανόστιμη λαγάνα! Αυτή η ελληνική παραδοσιακή συνταγή είναι φτιαγμένη από αυγοτάραχο ψαριού, ελαιόλαδο, λεμόνια, κρεμμύδια και ψωμί. Αποτελεί τη must επιλογή της Καθαρά Δευτέρας, καθώς χωρίς αυτή, τα Κούλουμα δεν θα ήταν τα ίδια! Αυτή η έντονη αρωματική σπιτική συνταγή ταραμοσαλάτα δεν μπορεί να συγκριθεί με του εμπορίου. Η ταραμοσαλάτα μαζικής παραγωγής είναι τις περισσότερες φορές κακής ποιότητας και έχουν πολύ φωτεινή ροζ απόχρωση λόγω της προσθήκης χρωματισμού τροφίμων μαζί με πολλά περιττά πυκνωτικά. Η φρέσκια ταραμοσαλάτα είναι πραγματικά εύκολη να γίνει στο σπίτι, καθώς το μείγμα ταραμά και ψωμιού συνδυάζεται με ελαιόλαδο, δίνοντάς του φυσικό πάχος, απαλότητα και εξαιρετική γεύση. Ανάλογα με τον τύπο του αυγοτάραχου που χρησιμοποιείται σε κάθε συνταγή, το χρώμα μπορεί να ποικίλλει από ανοιχτό μπεζ έως ανοιχτό ροζ.


Picture by Steven Joyce
Image via charlotte@samphirecommunications.com


Λευκός σπιτικός ταραμάς για τα Κούλουμα

  • 100γρ. λευκό ταραμά (αυγοτάραχο ψαριού)
  • 300γρ. λευκό μπαγιάτικο ψωμί (αφαιρέστε τη κόρα), εμποτισμένο σε νερό και συμπιεσμένο
  • 170-180 ml ελαιόλαδο (3/4 του φλιτζανιού)
  • χυμός 2 λεμόνια
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι τριμμένο

Παρασκευή συνταγής:

  • Για να προετοιμάσετε αυτή τη νόστιμη συνταγή ταραμοσαλάτας, ξεκινήστε εμποτίζοντας το ψωμί σε νερό και πιέστε καλά για να αφαιρέσετε την περίσσεια νερού.
  • Στο multi βάζετε το ψωμί, το τριμμένο κρεμμύδι και τον ταραμά. Ανακατεύετε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά. Προσθέστε μισό χυμό λεμονιού και ανακατέψτε λίγο ακόμα. Ρίξτε το ελαιόλαδο σταδιακά (λίγο κάθε φορά) ενώ αναμειγνύετε, όπως όταν φτιάχνετε μαγιονέζα. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί το λάδι και το μείγμα να είναι λείο και κρεμώδες. Δοκιμάστε τη ταραμοσαλάτα, προσθέστε λίγο ακόμα χυμό λεμονιού, ανάλογα με την προτίμηση και ανακατέψτε ξανά.
  • Σερβίρετε αυτό το παραδοσιακό ελληνικό dip με πολλές πίτες στην άκρη. Αν αισθάνεστε αρκετά περιπετειώδεις φτιάξτε τις δικές σας σπιτικές πίτες με αυτή την εύκολη συνταγή!

Καλή Καθαρά Δευτέρα!!!