Διατροφή

Taquitos: Δημιουργήστε γρήγορα taquitos με κοτόπουλο

Taquitos: Δημιουργήστε γρήγορα taquitos με κοτόπουλο
Taquitos: Δοκιμάστε να δημιουργήσετε αυτή την καταπληκτική συνταγή με κοτόπουλο και τσίλι!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε αυτή την καταπληκτική συνταγή με κοτόπουλο και τσίλι! Αποτελεί ένα μεξικάνικο φαγητό που είναι αρκετά αγαπητό, καθώς είναι πολύ υγιεινό και γεμάτο πρωτεΐνες!


Taquitos με κοτόπουλο και τσίλι

Συστατικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο πράσινο τσίλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μεξικάνικη σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι κοτόπουλο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο μείγμα μεξικάνικου τυριού
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί
  • αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
  • 6 τορτίγια καλαμποκιού
  • σπρέι μαγειρικής με λάδι αβοκάντο

Παρασκευή συνταγής:

Βήμα 1: Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, για 3 έως 5 λεπτά. Προσθέτουμε σκόρδο. Μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε πράσινα τσίλι και μεξικάνικη σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέτουμε το τριμμένο κοτόπουλο, το μείγμα μεξικάνικου τυριού και το τυρί. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ζεσταθεί το μείγμα, περίπου 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2: Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες σε ένα τηγάνι ή απευθείας στις σχάρες μιας κουζίνας υγραερίου μέχρι να μαλακώσουν και να είναι εύπλαστη. Τοποθετούμε 3 κουταλιές της σούπας μείγμα κοτόπουλου στο κέντρο κάθε τορτίγιας. Διπλώνουμε και τυλίγουμε σε τακίτο.

Βήμα 3: Προθερμαίνουμε μια φριτέζα αέρα στους 200 βαθμούς C.

Βήμα 4: Τοποθετούμε τα τακίτο σε μία στρώση στο καλάθι της φριτέζας, φροντίζοντας να μην ακουμπούν και αλείψτε με λάδι αβοκάντο. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει, 6 με 9 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα taquito, αλείφουμε με λάδι αβοκάντο και τηγανίζουμε στον αέρα μέχρι να γίνουν τραγανά, για 3 έως 5 λεπτά.

Καλή όρεξη!!!