Τα tapas, η παέγια και τα churros είναι ίσως τα πιο γνωστά ισπανικά πιάτα στον κόσμο. Επικεντρωνόμαστε στα τάπας, που είναι μικροί μεζέδες σε μέγεθος μπουκίτσας. Για να ξεκινήσετε, 4 εύκολες ισπανικές συνταγές με τάπας. Μπορείτε να τα προετοιμάσετε εκ των προτέρων, ώστε να μην χρειάζεται να τρέχετε στην κουζίνα όταν φτάσουν οι φίλοι σας σε μια ξεχωριστή περίσταση, όπως ο αποψινός τελικός της Eurovision! Ή απολαύστε τα με συνοδεία της αυθεντικής ισπανικής ομελέτας.
Γαρίδες με σκόρδο
- Τοποθετήστε το λιωμένο σκόρδο σε ένα τηγάνι με το λάδι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε για 10 λεπτά, σφίγγοντας το σκόρδο για να στύψετε τον χυμό καθώς ψήνεται, μέχρι το σκόρδο να ροδίσει. Στη συνέχεια αφαιρέστε και πετάξτε το σκόρδο.
- Πασπαλίζουμε τις γαρίδες με αλάτι και πιπέρι. Ανεβάστε τη σόμπα στο υψηλό. Όταν το λάδι είναι ζεστό, προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για 2 λεπτά (για μέτριες γαρίδες) ή μέχρι να απανθρακωθούν και μόλις ψηθούν. Λίγο πριν το τέλος, προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε γρήγορα και μετά μεταφέρετε τις γαρίδες στο μπολ σερβιρίσματος.
- Πασπαλίστε με μαϊντανό και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς αν χρησιμοποιείτε.
Chorizo
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Μαγειρέψτε το Chorizo μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, στη συνέχεια μεταφέρετε στο μπολ σερβιρίσματος, τρίβοντας με λάδι στο τηγάνι.
Μανιτάρια σκόρδου και μαριναρισμένες ελιές
- Κόψτε τα μανιτάρια στη μέση ή στα τέταρτα, ανάλογα με το μέγεθος.
- Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα, εκτός από το να μαγειρέψετε μανιτάρια αντί για γαρίδες.
- Ψήνουμε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν.
Jamon, ισπανικό τυρί Manchego και λευκός γαύρος
- Τοποθετείτε τα υλικά σε έναν δίσκο.
- Συνοδεύετε με ζυμωτό ψωμί και απολαμβάνετε.