Διατροφή

Συντηρητικά Τροφίμων: Παρενέργειες των συντηρητικών τροφίμων που πρέπει να γνωρίζετε

Συντηρητικά Τροφίμων: Παρενέργειες των συντηρητικών τροφίμων που πρέπει να γνωρίζετε
Συντηρητικά Τροφίμων: Πρέπει να μάθει κανείς πώς να ξεχωρίζει τα καλά από τα ανθυγιεινά συντηρητικά.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Τα συντηρητικά τροφίμων είναι απαραίτητα για πολλούς λόγους. Χρησιμοποιούνται για να διατηρήσουν τη συνοχή και την υφή των τροφίμων, να βελτιώσουν ή να διατηρήσουν τις θρεπτικές ιδιότητες των προϊόντων, να καθυστερήσουν την αλλοίωση και να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής και να ενισχύσουν τις γεύσεις, τις υφές και τα χρώματα των τροφίμων. Αλλά πόσα πραγματικά γνωρίζετε για τις παρενέργειες αυτών των συντηρητικών; Ωστόσο, δεν είναι όλα τα συντηρητικά τροφίμων κακά ή επιβλαβή. Πρέπει να μάθει κανείς πώς να ξεχωρίζει τα καλά από τα ανθυγιεινά. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι συντηρητικών:


Φυσικά συντηρητικά ή κατηγορίας 1

Αυτή η κατηγορία συντηρητικών περιλαμβάνει αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, ξύδι, μπαχαρικά, σιρόπι, βρώσιμο λάδι και μέλι. Για γενιές, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν φυσικά συντηρητικά για σπιτικά διατηρημένα τουρσιά, παπάδες, μαρμελάδες κ.λπ.

Χημικά ή Συντηρητικά Τάξης 2

Για να σταματήσει η μικροβιακή ανάπτυξη και οι φυσικές αλλαγές στο χρώμα, την υφή και τη γεύση που οδηγούν σε αλλοίωση στα εμπορικά τρόφιμα, τεχνητά συντηρητικά όπως σορβικά, νιτρώδη, βενζοϊκά, θειώδη, νιτρικά άλατα νατρίου ή καλίου, γλυκερίδια, γλουταμινικά και άλλα χρησιμοποιούνται ευρέως για μεγαλύτερη διάρκεια αποθήκευσης. ΖΩΗ.

Παρενέργειες των συντηρητικών τροφίμων που πρέπει να γνωρίζετε

Ορισμένα πρόσθετα τροφίμων μπορεί να επιδεινώσουν την υγεία του εντέρου οδηγώντας σε συμπτώματα όπως διάρροια και κολικούς πόνους. υπερκινητικότητα, αϋπνία και ευερεθιστότητα, αναπνευστικά προβλήματα όπως άσθμα, ρινίτιδα και ιγμορίτιδα και δερματικές παθήσεις όπως κνίδωση, κνησμός, εξανθήματα και πρήξιμο. Μερικά από αυτά τα πρόσθετα τροφίμων περιλαμβάνουν γλουταμινικό μονονάτριο (MSG), τεχνητά χρώματα τροφίμων, σιρόπια καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, βουτυλιωμένη υδροξυανισόλη (BHA) και βουτυλιωμένο υδροξυτολουόλιο (BHT).

Η συντήρηση των τροφίμων σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στη βιομηχανία τροφίμων σήμερα, όταν υπάρχει ανάγκη διατήρησης των τροφίμων για έναν τρόπο ζωής στο μετρό, καθώς καθυστερεί τις μικροβιακές λοιμώξεις και διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα των τροφίμων όλο το χρόνο, επομένως η συντήρηση των τροφίμων παραμένει αναγκαιότητα. Ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει φρεσκομαγειρεμένα γεύματα μαζί με ελάχιστα διατηρημένα τρόφιμα θα αποτρέψει τους κινδύνους για την υγεία και θα βοηθήσει στη διατήρηση της καλής υγείας.