Αν είστε φοιτητής, ή το πρόγραμμά σας είναι γεμάτο και δεν έχετε χρόνο για να μαγειρέψετε, σας συστήνουμε να δημιουργήσετε μια σαλάτα με χαλούμι και κινόα! Αυτή η χορτοφαγική σαλάτα είναι έτοιμη σε 10 λεπτά, ιδανική για ένα γρήγορο δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα.
Σαλάτα με κινόα, κολοκύθα και χαλούμι
Υλικά συνταγής:
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 500 γρ κολοκύθα
- Μίνι καπάκια συσκευασίας
- 1/4 φλιτζάνι μείγμα σπόρων (πεπίτες και ηλίανθοι)
- 3 κουταλιές της σούπας μαροκινό καρύκευμα
- 2 πακέτα x 250g Μίγμα καστανό ρύζι 90 δευτερολέπτων και κινόα
- Χαλούμι 250 γρ
- 1/3 φλιτζάνι dressing σαλάτας Dijon με μέλι
- Φρέσκο κρεμμύδι σε φέτες, για σερβίρισμα
- Φύλλα φρέσκου κόλιανδρου, για σερβίρισμα
Παρασκευή συνταγής:
Βήμα 1: Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες την κολοκύθα. Προσθέτουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 3 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το μείγμα σπόρων και τα καρυκεύματα. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά ή μέχρι να φρυγανιστούν οι σπόροι.
Βήμα 2: Προσθέτουμε το μείγμα κινόα. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί.
Βήμα 3: Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε το χαλούμι. Προσθέτουμε στο τηγάνι, γυρίζοντας, για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 4: Περιχύνουμε το μείγμα κινόα με dressing. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα με το κουτάλι σε μπολ σερβιρίσματος. Από πάνω με χαλούμι. Πασπαλίζουμε με πράσινο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο.
Σερβίρουμε!