Συνταγή χειμώνας: Το μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα είναι ένα υπέροχο πιάτο που συνδυάζει την τρυφερότητα του κρέατος με τη φρεσκάδα των λαχανικών και την αρωματική γεύση του λεμονιού. Ιδανικό για οικογενειακά γεύματα, προσφέρει γεύσεις που μαγνητίζουν τους πάντες.
Το μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα είναι ένα υπέροχο πιάτο που συνδυάζει την τρυφερότητα του κρέατος με τη φρεσκάδα των λαχανικών και την αρωματική γεύση του λεμονιού. Ιδανικό για οικογενειακά γεύματα, προσφέρει γεύσεις που μαγνητίζουν τους πάντες.
Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση από σπάλα ή λαιμό)
Προετοιμασία Υλικών: Κόψτε το μοσχάρι σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα σε ροδέλες, ενώ το σέλινο σε μικρά κομμάτια. Κόψτε το κρεμμύδι σε κυβάκια και ψιλοκόψτε το σκόρδο.
Σοτάρισμα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια, προσθέστε το μοσχάρι και σοτάρετε καλά ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθήκη Λαχανικών: Αφού το κρέας ροδίσει, προσθέστε τα καρότα και το σέλινο. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Μαγείρεμα: Ρίξτε το ζωμό κρέατος ή το νερό στην κατσαρόλα. Προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι (αν χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
Σιγοβράσιμο: Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε το πιάτο να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 1.5-2 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Σερβίρισμα: Όταν το πιάτο είναι έτοιμο, απομακρύνετε τα φύλλα δάφνης. Σερβίρετε το μοσχάρι λεμονάτο ζεστό, συνοδευόμενο με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Αυτή η συνταγή υπόσχεται να φέρει γεύσεις και αρώματα στο τραπέζι σας, ενώ η απλότητα της θα σας κερδίσει σίγουρα! Καλή σας όρεξη!
Φρέσκα ή Αποξηραμένα Φρούτα: Η επιλογή μεταξύ αποξηραμένων και φρέσκων φρούτων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως οι διατροφικές ανάγκες, η ευκολία και τα προσωπικά προτιμήματα. Και τα δύο έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα,
Μαρούλι:Πολύτιμος σύμμαχος για τους διαβητικούς. Χάρη στη χαμηλή θερμιδική του αξία, τον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και την υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, αποτελεί ιδανική επιλογή για καθημερινή κατανάλωση.
Σπιτική πίτσα: Η παρασκευή σπιτικής πίτσας είναι μια διασκεδαστική και δημιουργική διαδικασία που μπορείτε να απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Ακολουθούν πέντε νόστιμες ιδέες για πίτσες