Διατροφή

Συνταγή χειμώνας: Μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα 

Συνταγή χειμώνας: Μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα 
Συνταγή χειμώνας: Το μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα είναι ένα υπέροχο πιάτο που συνδυάζει την τρυφερότητα του κρέατος με τη φρεσκάδα των λαχανικών και την αρωματική γεύση του λεμονιού. Ιδανικό για οικογενειακά γεύματα, προσφέρει γεύσεις που μαγνητίζουν τους πάντες.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Το μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα είναι ένα υπέροχο πιάτο που συνδυάζει την τρυφερότητα του κρέατος με τη φρεσκάδα των λαχανικών και την αρωματική γεύση του λεμονιού. Ιδανικό για οικογενειακά γεύματα, προσφέρει γεύσεις που μαγνητίζουν τους πάντες.

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση από σπάλα ή λαιμό)
  • 2-3 κλωνάρια σέλινου
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος ή νερό
  • Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία Υλικών: Κόψτε το μοσχάρι σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα σε ροδέλες, ενώ το σέλινο σε μικρά κομμάτια. Κόψτε το κρεμμύδι σε κυβάκια και ψιλοκόψτε το σκόρδο.
  2. Σοτάρισμα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια, προσθέστε το μοσχάρι και σοτάρετε καλά ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθήκη Λαχανικών: Αφού το κρέας ροδίσει, προσθέστε τα καρότα και το σέλινο. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Μαγείρεμα: Ρίξτε το ζωμό κρέατος ή το νερό στην κατσαρόλα. Προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι (αν χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
  5. Σιγοβράσιμο: Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε το πιάτο να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 1.5-2 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  6. Σερβίρισμα: Όταν το πιάτο είναι έτοιμο, απομακρύνετε τα φύλλα δάφνης. Σερβίρετε το μοσχάρι λεμονάτο ζεστό, συνοδευόμενο με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Αυτή η συνταγή υπόσχεται να φέρει γεύσεις και αρώματα στο τραπέζι σας, ενώ η απλότητα της θα σας κερδίσει σίγουρα! Καλή σας όρεξη!