Ταλιατέλες καρμπονάρα με λουκάνικο και ντομάτα
Εκτέλεση
Αποφλοιώνουμε τα λουκάνικα από το περίβλημα. Τα ψιλοκόβουμε. Σε αντικολλητικό σκεύος τα ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και την πάπρικα. Αφήνουμε για 2′ και προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι. Βράζουμε για 5′ λεπτά.
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό. Χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναβράζουμε στη ζεστή κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη σάλτσα, το μαϊντανό και τους κρόκους με την κρέμα. Όπως είναι όλα καυτά, ανακατεύουμε καλά να ψηθούν οι κρόκοι με τη θερμοκρασία. Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί.
Mερίδες: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά
Υλικά
▪ 4 χωριάτικα λουκάνικα χωρίς το περίβλημα
▪ 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
▪ 1 κ.σ. πάπρικα
▪ 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
▪ 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
▪ 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
▪ 500 γρ. ταλιατέλες
▪ 3 κρόκους από μεγάλα αβγά
▪ 250 γρ. κρέμα γάλακτος
▪ αλάτι
▪ πιπέρι
τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr