Διατροφή

Συνταγή της ημέρας: Χοιρινό με πιπεριές και φέτα

Συνταγή της ημέρας: Χοιρινό με πιπεριές και φέτα
Συνταγή της ημέρας: Το χοιρινό με πιπεριές και φέτα είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις του χοιρινού κρέατος, την γλυκάδα των πιπεριών και την αλμυρή γεύση της φέτας.

Το χοιρινό με πιπεριές και φέτα είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις του χοιρινού κρέατος, την γλυκάδα των πιπεριών και την αλμυρή γεύση της φέτας. Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή για να το ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα.

Υλικά:

  • 500 γρ. χοιρινό (σε κομμάτια ή φιλέτο)
  • 2-3 μεγάλες πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες και πράσινες)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γρ. φέτα
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη (φρέσκια ή αποξηραμένη)
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • Φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Υλικών: Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια περίπου 2-3 εκ. και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Λιώνουμε το σκόρδο.
  2. Μαρινάρισμα: Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού (αν χρησιμοποιούμε), αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το χοιρινό και ανακατεύουμε καλά ώστε να μαριναριστεί. Αφήνουμε για 30 λεπτά.
  3. Ψήσιμο χοιρινού: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδου σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το χοιρινό και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές, περίπου 5-7 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Προετοιμασία λαχανικών: Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Συνδυασμός: Επιστρέφουμε το χοιρινό στο τηγάνι με τις πιπεριές, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό και οι γεύσεις να ενορχηστρωθούν.

Προσθήκη φέτας: Λίγο πριν το σερβίρισμα, θρυμματίζουμε τη φέτα πάνω από το φαγητό μας και το απολαμβάνουμε με  καλή παρέα!