Διατροφή

Συνταγή ταλιατέλες: Ταλιατέλες με ψητά ντοματίνια και πέστο κολοκύθας

Συνταγή ταλιατέλες: Ταλιατέλες με ψητά ντοματίνια και πέστο κολοκύθας
Συνταγή ταλιατέλες: Αυτές οι ταλιατέλες με ψητή ντομάτα και πέστο κολοκύθας είναι ένα νόστιμο και ανακουφιστικό πιάτο που είναι τέλειο για όλες τις μέρες της εβδομάδας . Οι ψητές ντομάτες και η κολοκύθα προσθέτουν μια πλούσια και γλυκιά γεύση στο πέστο, ενώ τα κουκουνάρια προσφέρουν μια ωραία τραγανή γεύση.

Αυτές οι ταλιατέλες με ψητή ντομάτα και πέστο κολοκύθας είναι ένα νόστιμο και ανακουφιστικό πιάτο που είναι τέλειο για όλες τις μέρες της εβδομάδας . Οι ψητές ντομάτες και η κολοκύθα προσθέτουν μια πλούσια και γλυκιά γεύση στο πέστο, ενώ τα κουκουνάρια προσφέρουν μια ωραία τραγανή γεύση.

         Συστατικά:

  • 1 κιλό ζυμαρικά με ταλιατέλες
  • 2 φλιτζάνια ντοματίνια
  • 1 φλιτζάνι κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 400°F (200°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Τοποθετήστε τα ντοματίνια στο ένα μισό ταψί και την κολοκύθα κομμένη σε κύβους στο άλλο μισό. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν φουσκάλες οι ντομάτες και να μαλακώσει η κολοκύθα.
  3. Σε ένα μικρό τηγάνι φρυγανίζουμε το κουκουνάρι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να μυρίσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε τις ψητές ντομάτες, την κολοκύθα, το κουκουνάρι, το τυρί παρμεζάνα, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Σφάλμα μέχρι να ομογενοποιηθεί, προσθέτοντας περισσότερο ελαιόλαδο εάν χρειάζεται για να επιτύχετε μια λεία συνοχή. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
  5. Βράζουμε τα ζυμαρικά με ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος.
  6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη ψητή ντομάτα και το πέστο κολοκύθας σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και το κρατημένο νερό μαγειρέματος, ανακατεύοντας να καλύψουν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί.
  7. Σερβίρετε τις ταλιατέλες με ψητή ντομάτα και πέστο κολοκύθας ζεστές, γαρνιρισμένες με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα και λίγο ελαιόλαδο, αν θέλετε.

Σερβίρετε αυτό το πιάτο ζυμαρικών ως κύριο πιάτο για ένα δείπνο στο σπίτι ή ως συνοδευτικό στην επόμενη συγκέντρωση με τους αγαπημένους σας.  Καλή σας όρεξη!