Διατροφή

Sangria: Ένα δροσιστικό και αρωματικό ποτό για κάθε περίσταση

Sangria: Ένα δροσιστικό και αρωματικό ποτό για κάθε περίσταση
Sangria: Η σανγκρία στο σπίτι είναι ένα ευχάριστο και δροσιστικό ποτό που συνδυάζει κρασί με φρούτα και άλλα συστατικά, ιδανικό για ζεστές μέρες ή γιορτινές συναντήσεις.

Η sangria στο σπίτι είναι ένα ευχάριστο και δροσιστικό ποτό που συνδυάζει κρασί με φρούτα και άλλα συστατικά, ιδανικό για ζεστές μέρες ή γιορτινές συναντήσεις. Ιδού μια απλή συνταγή για να δημιουργήσετε τη δική σας sangria.

Υλικά:

Κόκκινο Κρασί: Επιλέξτε ένα ξηρό κόκκινο κρασί όπως ισπανικό Rioja, Tempranillo ή Merlot. Θα χρειαστείτε περίπου ένα μπουκάλι (750 ml).

Μπράντι ή Λικέρ: Συνήθως προστίθεται μια μικρή ποσότητα μπράντι ή πορτοκαλιού ροφήματος όπως Cointreau για να ενισχύσει τη γεύση. Χρησιμοποιήστε περίπου 1/4 έως 1/2 φλιτζάνι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Φρούτα: Η σαγρία παραδοσιακά περιλαμβάνει εσπεριδοειδή όπως πορτοκάλια, λεμόνια και lime, καθώς και εποχιακά φρούτα όπως μήλα, φράουλες και ροδάκινα. Κόψτε τα σε κομματάκια ή σε φέτες.

Γλυκαντικό (προαιρετικό): Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τη γλυκύτητα του κρασιού, μπορείτε να προσθέσετε γλυκαντικό όπως απλό σιρόπι, μέλι ή ζάχαρη. Ξεκινήστε με 1-2 κουταλιές της σούπας και προσαρμόστε ανάλογα με τη γεύση.

Ανθρακούχο Νερό ή Αναψυκτικό (προαιρετικό): Για λίγο φιζζ, μπορείτε να προσθέσετε μια κούπα ανθρακούχο νερό ή αναψυκτικό λεμόνι-λάιμ πριν τη σερβίρετε.

Οδηγίες:

Προετοιμασία των Φρούτων: Πλύντε και κόψτε τα φρούτα σε κομματάκια ή φέτες. Μπορείτε να αφήσετε τη φλούδα στα εσπεριδοειδή για περισσότερη γεύση.

Ανάμειξη: Σε ένα μεγάλο δοχείο ή κανάτα, ανακατέψτε το κόκκινο κρασί και το μπράντι ή το λικέρ. Προσθέστε τα φρούτα που έχετε προετοιμάσει.

Γλυκαίνετε (εάν επιθυμείτε): Δοκιμάστε το μείγμα και προσθέστε γλυκαντικό αν χρειάζεται. Ανακατέψτε απαλά για να αναμειχθούν τα συστατικά. Θυμηθείτε ότι τα φρούτα θα απελευθερώσουν φυσική γλύκανση καθώς βρίσκονται μέσα στη σαγρία.

Ψύξη: Καλύψτε την κανάτα με πλαστικό μεμβράνη ή καπάκι και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-4 ώρες, ή καλύτερα όλη τη νύχτα. Αυτό επιτρέπει στις γεύσεις να ενοποιηθούν.

Σερβίρισμα: Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, ανακατέψτε απαλά τη σαγρία. Γεμίστε τα ποτήρια με παγάκια και ρίξτε τη σαγρία πάνω στα παγάκια και τα φρούτα. Εάν επιθυμείτε, προσθέστε ένα λίγο ανθρακούχο νερό ή αναψυκτικό για μια δροσιστική αίσθηση.

Στολισμός: Διακοσμήστε κάθε ποτήρι με μια φέτα πορτοκαλιού, λεμονιού ή μερικές φράουλες για μια επιπλέον νότα φρεσκάδας.

Καλή απόλαυση!