Τα ροδάκινα είναι ένα ζουμερό, νόστιμο φρούτο. Τι θ λέγατε για έναν υπέροχο νέο τρόπο για να απολαύσετε αυτό το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο – σε ένα σάντουιτς;
Σάντουιτς με ροδάκινο και προσούτο
- 1 ψωμάκι, φρυγανισμένο
- 30 γρ. chipotle aioli
- 3 φέτες φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένες σε φέτες
- 3 φέτες προσούτο κομμένο σε φέτες
- 4-5 φέτες φρέσκο ροδάκινο, κομμένο σε χοντρές φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας ζεστό μέλι ροδάκινου
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι καβουρδισμένα αμύγδαλα, θρυμματισμένα
- ρόκα
Για το ζεστό μέλι ροδάκινου
- ¼ φλιτζάνι μέλι
- ¼ φλιτζάνι μαρμελάδα ροδάκινο
- 1 κουταλιά σριράτσα ή την αγαπημένη σας καυτερή σάλτσα
Οδηγίες παρασκευής
- Για να φτιάξετε το ζεστό μέλι ροδάκινου, χτυπήστε ελαφρά το μέλι, τη μαρμελάδα ροδάκινο και τη σριράτσα. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με την αγαπημένη σας καυτερή σάλτσα στη θέση της σριράτσας. Αφήνω στην άκρη.
- Κόβουμε το ψωμάκι στη μέση κατά μήκος και το ψήνετε σε τοστιέρα ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 5-6 λεπτά.
- Ρίξτε 3 φέτες φρέσκιας μοτσαρέλας στην κάτω πλευρά του ρολού.
- Αφαιρέστε το κομμένο προσούτο από τη συσκευασία και ξεφλουδίστε απαλά κάθε φέτα και, στη συνέχεια, περάστε το πάνω από τη φρέσκια μοτσαρέλα.
- Πλένουμε το ροδάκινο, το στεγνώνουμε, μετά το κόβουμε σε χοντρές φέτες και πετάμε το κουκούτσι. Τοποθετήστε 4-5 φέτες ροδάκινου σε μια τακτοποιημένη σειρά κατά μήκος του προσούτο.
- Περιχύστε το ζεστό ροδάκινο μέλι παντού πάνω από τα ροδάκινα και το προσούτο.
- Απλώστε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα σε ένα ξύλο κοπής και χτυπήστε τα με το πίσω μέρος μιας μικρής καθαρής κατσαρόλας για να τα θρυμματίσετε ελαφρά. Μην το παρακάνετε εδώ, δεν θέλετε να μετατραπεί σε σκόνη αμυγδάλου. Θέλεις να τους διαλύσεις λίγο. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε παλμούς σε έναν επεξεργαστή τροφίμων για μόλις ένα ή δύο δευτερόλεπτα.
- Πασπαλίστε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα πάνω από τα μελωμένα ροδάκινα σε μια ομοιόμορφη στρώση από άκρη σε άκρη – θα πρέπει να κολλήσει στο ζεστό ροδάκινο μέλι σαν κόλλα.
- Στοιβάζετε απαλά τη ρόκα από πάνω, τρίβετε όσο χρειάζεται ώστε να μείνει στη θέση της και σκεπάζετε με από πάνω ψωμί για να κλείσει το σάντουιτς.
- Κόβουμε στη μέση με ένα κοφτερό οδοντωτό μαχαίρι και σερβίρουμε!!