Διατροφή

Συνταγή πρωτεΐνη: Σουβλάκια κοτόπουλου με τζατζίκι

Συνταγή πρωτεΐνη: Σουβλάκια κοτόπουλου με τζατζίκι
Συνταγή πρωτεΐνη: Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτά τα σουβλάκια κοτόπουλου ζεστά από το ταψί!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτά τα σουβλάκια κοτόπουλου ζεστά από το ταψί για ένα γρήγορο δείπνο ή θα τα συνοδεύσουν με πράσινη σαλάτα και τζατζίκι για να κάνουν πικ-νικ. επιλέξτε να τα φτιάξετε και είναι απολύτως σίγουρο ότι θα τα λατρέψετε και εσείς. τα συστατικά είναι πολύ εύκολα και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βγείτε για γρήγορα ψώνια και να ξεκινήσετε αυτό το φαγητό με πολύ υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης.

Συστατικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρή κίτρινη πιπεριά
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
  • τυλίγουμε τορτίγια ολικής αλέσεως , για σερβίρισμα
  • φυλλαράκια baby σπανάκι , για το σερβίρισμα
  • λίγα κλωνάρια μαϊντανός πλατύφυλλος , για σερβίρισμα
  • Για το τζατζίκι
  • ½ αγγούρι
  • ¼ σκελίδα σκόρδο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελληνικό γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • οκτώ καλαμάκια από μπαμπού

Μέθοδος

ΒΗΜΑ 1
Μουλιάστε οκτώ σουβλάκια μπαμπού σε νερό. Χρησιμοποιώντας κοφτερό ψαλίδι κουζίνας, κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Βάλτε σε ένα πλαστικό κουτί με καπάκι. Ξεφλουδίστε σε λωρίδες το ξύσμα λεμονιού από το λεμόνι χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το χυμό του λεμονιού. Προσθέστε και τη φλούδα και τον χυμό στο κοτόπουλο στο κουτί μαζί με τη ρίγανη και το σκόρδο, θρυμματισμένα. Αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα, ανακατέψτε και βάλτε στο ψυγείο για 15 λεπτά με το καπάκι. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους με αυτά του κοτόπουλου.

ΒΗΜΑ 2
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι στο ταψί μέχρι να βγει το κοτόπουλο. Πετάξτε το ξύσμα λεμονιού και περάστε το κοτόπουλο στα σουβλάκια, εναλλάσσοντας κάθε λίγα κομμάτια κοτόπουλου με ένα κομμάτι κόκκινο πιπέρι ακολουθούμενο από ένα κομμάτι κίτρινο πιπέρι. Ψήστε για 10 λεπτά, γυρίζοντας διαρκώς.

ΒΗΜΑ 3
Όσο ψήνονται τα σουβλάκια φτιάχνουμε το τζατζίκι. Πάρτε ένα τρίφτη και ένα μπολ. Κόψτε το αγγούρι σε μεγάλα μήκη, πετώντας τον υδαρή σπορώδη πυρήνα. Τρίψτε στο μπολ και μετά τρίψτε ¼ σκελίδας σκόρδου. Αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα και ανακατέψτε με ελληνικό γιαούρτι. Περιχύστε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

ΒΗΜΑ 4
Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά από το τηγάνι με το ντιπ ή αφαιρούμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές από τα σουβλάκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα συσκευάζουμε σε μεμβράνη ολικής αλέσεως αλείφουμε με λίγο τζατζίκι και τυλίγουμε σε ρολό baby σπανάκι και λίγα μαζεμένα φύλλα μαϊντανού.