Διατροφή

Συνταγή πίεση: Κουσκούς λεμονιού με μπρόκολο για να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση

Συνταγή πίεση: Κουσκούς λεμονιού με μπρόκολο για να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση
Συνταγή πίεση: Tο επόμενο γεύμα σας θα είναι τόσο υγιεινό όσο και νόστιμο και θα μειώσετε την αρτηριακή πίεση!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι κάτι που απασχολεί πάρα πολύ κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι πάρα πολύς κόσμος ψάχνει εκτός από την σωστή φαρμακευτική αγωγή και τις τροφές εκείνες ή τους τρόπους που θα τους βοηθήσουν σε αυτή τους την προσπάθεια. Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνετε για το επόμενο γεύμα σας τόσο υγιεινό όσο και νόστιμο με τροφές που μειώνουν την αρτηριακή πίεση όπως ο σολομός, το λάχανο, οι γλυκοπατάτες, το μπρόκολο, η κινόα, τα μούρα και το γιαούρτι. Για το κουσκούς δύο συνταγές για να δημιουργήσω αυτή την πλευρά με μπρόκολο και ζυμαρικά. Η πιτσιλιά λεμονιού προσθέτει ωραία γεύση. Αντί για καβουρδισμένα αμύγδαλα, μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε τις μερίδες με τριμμένη παρμεζάνα.


Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια φρέσκα μπουκέτα μπρόκολου, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι κουσκούς ολικής αλέσεως άψητο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1-1/4 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντροτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα ψιλοκομμένα, καβουρδισμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Όταν όλα τα συστατικά είναι έτοιμα προς χρησιμοποίηση και συγκεντρωμένα στο σπίτι σας, τότε ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την μαγειρική. ξεκινήστε παίρνοντας ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι ή μια μεγάλη κατσαρόλα, έτσι ώστε να ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Έπειτα προσθέστε το μπρόκολο και μαγειρέψτε το ανακατεύοντας μέχρι να γίνει τραγανό. Το επόμενο βήμα είναι προσθέσετε κουσκούς και σκόρδο. Συνεχίζετε να μαγειρεύετε και να ανακατεύετε για 1 με 2 λεπτά περισσότερο. Συνεχίζοντας προσθέτοντας ζωμό, ξύσμα λεμονιού, χυμό λεμονιού και καρυκεύματα. τα αφήνετε μέχρι να πάρουν βράση. όταν αυτό γίνει, τότε αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί, σκεπασμένο, μέχρι να αποροφηθεί ο ζωμός, περίπου 5 με 10 λεπτά. Για να δείτε ότι είναι έτοιμο τρυπήστε το με με ένα πιρούνι κια έπειτα πασπαλίστε με αμύγδαλα.

Το κουσκους σας είναι έτοιμο να καταπλήξει όλους όσους το δοκιμάσουν αλλά και να τους ρίξουν την υψηλή αρτηριακή τους πίεση.